Megjelent: 12 éve

Japán sztrájkba kezdtek az Erste Bank román dolgozói

Hétfő reggel óta úgynevezett japán sztrájkba kezdett az osztrák Erste-csoporthoz tartozó Banca Comerciala Romana (BCR) alkalmazottainak nagy része, s várhatólag péntekig fenn is tartják a nehéz munkakörülmények és a tömeges elbocsátások ellen tiltakozó akciójukat - adja hírül a Napi Gazdaság.

A szabad szakszervezeteket tömörítő liga (FSI) vezetője, Ciprian Ionescu elmondása szerint az akcióval egyelőre csupán a vezetőség figyelmét szeretnék felkelteni, ezért is döntöttek a japán sztrájk mellett, amely során a beosztottak felveszik a munkát, viszont mindannyian fehér szalagot viselnek, így tiltakozva többek között a nemrégen bevezetett új munkarend ellen.

Az érdekképviselet vezetője állítja, hogy a BCR dolgozóinak többsége reggel kilenctől este nyolcig robotol a bankban, a kialakult feszültség és a kibírhatatlan stressz miatt pedig sok munkavállaló betegállományba kényszerült. A túlórákat "természetesen" sem szabadnapokkal, sem a fizetésben nem kompenzálják - véli Ionescu. Az alkalmazottak a fizetések aránytalansága miatt is panaszkodnak. Bizonytalanságot szül a munkatársak között az is, hogy az Erste által felvásárolt bank átszervezés alatt áll, így sok, többségében vidéki fiókban komoly létszámleépítés várható.

A BCR vezetőségének állítása szerint már korábban is több javaslattal állt elő a megoldás érdekében, ám ezekre a szakszervezet azóta sem reagált. Mindazonáltal nyitott bármilyen konstruktív tárgyalásra és asztalhoz várja az érdekképviselet vezetőit - írja a Napi Gazdaság.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter