Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Jár végkielégítés, ha én mondok fel?

Ha én felmondok a munkahelyemen kaphatok végkielégítést? 2009 óta dolgozom itt. Semmi problémám nincs a munkáltatómmal csak saját lábra szeretnék állni. Milyen lehetőségem van ez ügyben? Tudom, hogy munkanélkülire tudnék menni ha közös megegyezéssel megyek el. Viszont ha én mondok fel akkor lehet hogy nem kapok sem ezt sem azt?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Felmondási idő, végkielégítés csak akkor jár, ha a munkáltató szünteti meg az Ön munkaviszonyát. Kivételes esetben végkielégítés jár a munkavállalónak abban az esetben is, amennyiben azonnali hatályú felmondással szünteti meg a munkaviszonyát. Ennek azonban nagyon szigorú szabályai vannak. Arra az esetre, hogy szeretne saját lábára állni, biztosan nem vonatkozik.

Az álláskeresési járadék szabályai a következőek:
Álláskeresési járadék illeti meg azt, aki
a) álláskereső,
b) az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik,
c) munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.

Álláskereső: az a személy, aki
1. a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik, és
2. oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, és
3. öregségi nyugdíjra nem jogosult, rehabilitációs járadékban, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban nem részesül és
4. az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony és a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony kivételével munkaviszonyban nem áll, és egyéb keresőtevékenységet sem folytat, és
5. elhelyezkedése érdekében az állami foglalkoztatási szervvel együttműködik, és akit
6. az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilvántart

A fenti szabályokból is látható, hogy annak nincsen szerepe, hogy a munkaviszony hogyan szűnt meg, mivel ez biztosítási jellegű alapon jár.

Az álláskereső az együttműködés keretében a következőket köteles megtenni:
- a nyilvántartásba vevő kirendeltségen személyesen vagy elektronikus úton, az előírt időpontban, de legalább háromhavonta jelentkezik. A jelentkezés gyakoriságát a közvetítő ügyintéző határozza meg.
Az ügyfél 2013. január 1-jétől nyilatkozatában vállalhatja az elektronikus kapcsolattartás keretében történő együttműködést. Ennek vállalása esetén jelentkezési kötelezettségének elektronikus levél útján is eleget tehet.
- az álláskeresését és elhelyezkedését befolyásoló körülményeiben bekövetkezett változást - annak bekövetkeztétől számított tizenöt napon belül - bejelenti az illetékes kirendeltségnek (e kötelezettségének is eleget tehet elektronikus úton),
- maga is aktívan keres munkahelyet,
- az állami foglalkoztatási szerv által felajánlott munkaerő-piaci szolgáltatást, valamint az állami foglalkoztatási szerv által támogatott képzési lehetőséget elfogadja, illetőleg igénybe veszi,
- részt vesz a megfelelő munkahelyhez jutást elősegítő munkaerő-piaci programban és
- a megfelelő munkahelyre szóló állásajánlatot elfogadja.
A felsorolt feltételek fennállásáról az álláskeresőnek kell nyilatkoznia, illetve igazolásokat becsatolnia.

Remélem, hogy segíteni tudtam. Mielőtt saját lábára állna, gondolja át, hogy biztosan jó ötlet-e ez !

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért nem annyi a fizetésem amit a bértábla szerint kapnom kellene?

2010 áprilisa óta dolgozom közalkalmazottként 4 órában csökkent munkaképességűként szociális segítőnek. Érettségim van és elvégeztem egy 3... Teljes cikk

Jogosan vették-e el a szabadságomat a közigazgatásban?

49.éves voltam tavaly augusztus 1-én 32 év munkaviszonyom van. Szociális gondozó és ápolónak vettek fel egy állami intézménybe. Mivel előtte nem... Teljes cikk

Milyen műszakpótlékot kell fizetni a közalkalmazotti dolgozóknak?

Közoktatási intézmény portásainak bérpótlékával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Vezetőségünk döntése alapján a nyári időszakban... Teljes cikk