Megjelent: 13 éve

Járulékfizetés: egyre több a svindlis munkáltató

Egyre több munkáltató akad fenn az APEH által kivetett hálón, számos legálisan működő cég ugyanis nem fizeti alkalmazottai után a járulékokat. A rendezetlen jogviszony miatt majdan kevesebb lehet a táppénz és a nyugdíj, jövőre pedig az egészségügyi szolgáltatás igénybevételénél is probléma adódhat - elemzi a Magyar Hírlap.

A munkavállalók most már nemcsak személyesen, hanem elektronikus úton is ellenőrizhetik az adóhatóságnál, hogy fizetik-e utánuk a szükséges járulékokat. Az internetes ügyfélkapurendszert azonban csak az használhatja, aki korábban az okmányirodában már regisztrált. A könnyebbség kedvéért ideiglenes felhasználói névvel is be lehet lépni a rendszerbe, ám ez csak megtekintésre, s nem ügyintézésre nem jogosít fel.

A járulékfizetést számon tartó rendszer sajnos még nem teljesen működőképes, előfordul, hogy rendezett munkaviszony esetén is hibásan jelez, ezért az év végéig türelemmel viseltetnek azok iránt, akik a gép szerint nem jogosultak az ellátásra. Sokszor azonban nem ez okozza a gondot, többségében a munkáltatók a ludasak a járulékfizetés elmaradásában. Az egyik telekommunikációs vállalatnál például minden olyan dolgozó pórul járt, akit kölcsönmunkaerőként foglalkoztattak. Nehéz gazdasági helyzetben vagy csőd előtti állapotban a nagyobb vállalatoknál is előfordul a hanyagság, de főképp a kisebb vállalatok körében jellemző.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének elnöke a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elmondta, számos esetben akkor derül ki a turpisság, amikor a munkavállaló elérte a nyugdíjkorhatárt, és az őt megillető összegnél lényegesen kevesebb jövedelmet utalnak neki. Van, aki rendszeresen írásos bizonylatot is kap a levonásokról, de még ez sem jelenti azt, hogy a járulékfizetések valóban megtörténtek.

Nyugdíjazásnál lehetőség van némi nemű korrigálásra tanúvallomások segítségével, de a ha a munkáltató nem fizetett rendszeresen, a tényleges jövedelem mindenképpen kisebb lesz. A legszomorúbb ebben az, hogy vannak, akik egész életükben úgy tudták, hogy rendszeresen fizették utánuk a járulékokat, most pedig kénytelenek szembenézni az alacsonyabb nyugdíjjal.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter