Megjelent: 11 éve

Jön az esélyegyenlőségi biztos

A jövőben miniszteri biztos felügyelje az esélyegyenlőségi területet a szociális minisztériumban és az oktatási tárcánál egyaránt. A jelöltek neve még nem ismert - értesült a Népszabadság.

Az oktatási tárcánál a lap kérdésére megerősítették: az esélyegyenlőség közvetlen miniszteri hatáskörbe vonásával szeretnék kifejezni e terület fontosságát.

Egyelőre Manherz Károly, a szaktárca felsőoktatásért felelős szakállamtitkára felügyeli az esélyegyenlőségi programokat. Manherz azután vette át az irányítást, hogy az esélyegyenlőségi főosztályt és annak jelenleg is felfüggesztett vezetőjét, Borovszky Tímeát februárban pénzügyi visszaéléssel vádolták meg. Manherz a Népszabadságnak elmondta: a mentorprogram akkor is az államtitkárságának a felügyelete alatt marad, ha az esélyegyenlőségi területet egyébként miniszteri biztos irányítja majd.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter