Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Jövőre csak egy étkezési utalvány maradhat

images

images

Az adótörvény módosítását célzó, már elfogadott indítvány szerint a készpénznél továbbra is kedvezőbb feltételekkel - 51 százalékos adóteherrel - adható, "egyéb" kategóriába eső kafetériajuttatások köréből kikerül a fogyasztásra kész étel - írja a Magyar Nemzet. Így az Erzsébet-utalványt és a Széchenyi-pihenőkártya vendéglátási "zsebét" leszámítva a hideg vagy meleg ételre beváltható másféle csekkeket csak rosszabb feltételekkel adhatja dolgozóinak a munkáltató.

A lépés újabb nagy csapás a hazánkban a tavalyi év végéig monopolhelyzetben lévő három francia utalványforgalmazónak, az Edenrednek, a Le Cheque Déjeuner-nek és a Sodexónak. E cégek forgalma már az Erzsébet-utalvány idei helyzetbe hozásakor 90 százalékot esett, a megmaradt részesedés jelentős hányada ugyanakkor feltehetően továbbra is az étkezési célú csekkekből származott.

Bár korábban felvetődött a nemzetközi cégek távozása, az eddigi tapasztalatok szerint erősebb érvek szólnak a kivárás mellett, amelyek akár még veszteséges működés mellett is érvényesek lehetnek - írja a lap.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter