Megjelent: 12 éve

Kamionosok sztrájkolnak Olaszországban

Nehéz volt tegnap a közlekedés Olaszországban a kamionsofőrök sztrájkja miatt. Összesen 600 ezer teherszállító gépjárművezető tiltakozik. 500 kamion lezárta az olasz-francia határt, de akadozik a közlekedés Olaszország összes autósztrádáján - adja hírül a Magyar Rádió.

500 kamion zárta le a határt olasz-francia határátkelőnél, Ventimigliában, és nem engedik át a szomszédos országból érkező áruszállító gépjárműveket, kivéve azokat, amelyek élő állatot vagy veszélyes anyagot szállítanak.

Kamionsor lassítja a forgalmat Mestre körgyűréjén, Milánó, Firenze, Róma, Nápoly városkapuinál, az összes olasz autósztrádán, és a sztrájkoló sofőrök lezárták a szicíliai kompok felé vezető utat is Dél-Itáliában.

600 ezer kamionos szüntette be a munkát, és egészen péntekig akarnak sztrájkolni, attól függően mi lesz az eredménye a keddi megbeszélésnek a római közlekedési minisztériumban.

A teherszállító vállalkozásokat a benzinár-emelkedés sodorta csődbe, így a kormánytól többek között kedvezményes sztrádadíjat követelnek, valamint a szakma újfajta szabályozását.

A karácsony előtti kamionos sztrájk természetesen kihat az olasz kereskedelemre is, máris késnek az áruk az üzletekből, ezért mindenki a tiltakozás minél előbbi befejezésében reménykedik.

Magyar Rádió
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk

Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk