Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Kamionosok sztrájkolnak Olaszországban

Nehéz volt tegnap a közlekedés Olaszországban a kamionsofőrök sztrájkja miatt. Összesen 600 ezer teherszállító gépjárművezető tiltakozik. 500 kamion lezárta az olasz-francia határt, de akadozik a közlekedés Olaszország összes autósztrádáján - adja hírül a Magyar Rádió.

500 kamion zárta le a határt olasz-francia határátkelőnél, Ventimigliában, és nem engedik át a szomszédos országból érkező áruszállító gépjárműveket, kivéve azokat, amelyek élő állatot vagy veszélyes anyagot szállítanak.

Kamionsor lassítja a forgalmat Mestre körgyűréjén, Milánó, Firenze, Róma, Nápoly városkapuinál, az összes olasz autósztrádán, és a sztrájkoló sofőrök lezárták a szicíliai kompok felé vezető utat is Dél-Itáliában.

600 ezer kamionos szüntette be a munkát, és egészen péntekig akarnak sztrájkolni, attól függően mi lesz az eredménye a keddi megbeszélésnek a római közlekedési minisztériumban.

A teherszállító vállalkozásokat a benzinár-emelkedés sodorta csődbe, így a kormánytól többek között kedvezményes sztrádadíjat követelnek, valamint a szakma újfajta szabályozását.

A karácsony előtti kamionos sztrájk természetesen kihat az olasz kereskedelemre is, máris késnek az áruk az üzletekből, ezért mindenki a tiltakozás minél előbbi befejezésében reménykedik.

Magyar Rádió
Follow hrportal_hu on Twitter