Megjelent: 6 éve

Karrierlehetőségek az IBM-nél. A vállalat belső rendszere biztosítja a dolgozók szakmai fejlődését

Az IBM Magyarország egyik legvonzóbb munkahelye, amelyet számos díj és független kutatás is alátámaszt. Ahhoz azonban, hogy ezt a helyet megőrizze, nem elég, ha az új munkavállalók között népszerű, az is fontos, hogy kellőképpen motivált és megfelelően képzett dolgozók segítsék a szervezet mindennapjait.

Az IBM több független kutatás alapján is a legnépszerűbb munkáltatók toplistájának az elején helyezkedik el. Ahhoz, hogy az IBM az ügyfelek igényeinek is megfeleljen, elengedhetetlen, hogy a kollégákat következetesen, folyamatosan és rugalmasan ellássák a szükséges ismeretekkel és készségekkel, valamint hogy támogassák őket szakmai előrelépésükben. Ennek megfelelően az IBM nagy hangsúlyt helyez arra, hogy képzett pályakezdőknek és tapasztalt profiknak is széles skálán mozgó karrierlehetőségeket és jövőképet nyújtson.

Ehhez az IBM egy olyan rendszert dolgozott ki, amelyben a céghez csatlakozó munkavállalók belépéskor komplex tudásanyagot kapnak arra vonatkozóan, hogyan fejlődhetnek az IBM-en belül. Ennek keretében rögtön a felvételt követően egy orientációs tréningen kell részt venniük az új kollégáknak, ahol útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan ismerjék meg minél jobban a szervezetet. Az első két évben mindenkit a közvetlen felettese segíti abban, hogy minél gyorsabban beilleszkedjen, illetve hogy megismerje az IBM-nél rendelkezésre álló rendszereket és eszközöket, amelyek a további karrierépítésnél a segítségükre lehetnek.

Az IBM-nél számos eszköz segíti a kollégákat abban, hogy megvalósíthassák céljaikat. Ennek egyik legfontosabb eleme a belső állásportál, ahol megtalálható minden olyan nyitott pozíció, amelyet belsős kollégákkal szeretnének feltölteni. Az IBM-en belül vertikálisan illetve horizontálisan is lehetséges az előrelépés. Ez azt jelenti, hogy egyaránt lehetőség van vezetői pozíció betöltésére, valamint arra is, hogy az IBM-en belül más szervezeti egységben folytassa valaki a karrierjét. Nagyszerű támogatást nyújt ehhez az úgynevezett „shadowing” program, amelynek lényege, hogy a kollégák eltölthetnek néhány napot azon az osztályon, ahol folytatni szeretnék karrierjüket. Ezen időszak alatt folyamatosan követik, hogyan is zajlik az adott osztály munkája, így testközelből is láthatják a kiválasztott csoport mindennapjait.

Az IBM magyarországi gyakorlata bár egyedülálló, mégis számos ponton megegyezik a több országban már sikerrel használt Skill Development Center elnevezésű programmal, amelynek célja, hogy egészen a belépéstől támogassa az IBM kollégáit a szakmai fejlődésben és előrelépésben.

De legyen akár a Magyarországon alkalmazott gyakorlat, akár a külföldi példa, egyaránt elmondható, hogy a rendszer a legfontosabb tényezők figyelembevételével szab irányt a vállalaton belüli humán erőforrás fejlődésének, ami az IBM dolgozóinak és a vállalat egészének érdeke, hiszen így tudnak megfelelni a jövő üzleti és szakmai kihívásainak.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter