Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Két részletben a közszolgák eseti kereset-kiegészítése

A kormányszóvivő közölte, hogy ez 700 ezer embert érint. Az dolgozók az eseti kereset-kiegészítését két részletben kapják meg, az elsőt a júniusi fizetéssel együtt, ez személyenként bruttó 15 ezer forintot jelent, a második részletet decemberben utalhatják számukra, ez várhatóan bruttó 10 ezer forint lesz.

Budai Bernadett elmondta, hogy a kabinet a közszférában működő szakszervezetekkel 2007 decemberében folytatott tárgyalásokat, amelyeken garanciát vállalt arra, hogy a köztisztviselők és közalkalmazottak reálkeresete 2008-ban is meg fogja őrizni a vásárlóértékét. A kormány a kereset-kiegészítésről a múlt héten az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács szakszervezeti oldalával is megállapodott.
A döntés érinti a költségvetési szervek valamennyi dolgozóját, a közalkalmazottakat, a köztisztviselőket, a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalókat, a fegyveres és a rendészeti szervek dolgozóit, a bírákat, az ügyészeket illetve a bírósági és igazságügyi alkalmazottakat.

A bruttó 15 ezer forintos első részletet mindazok megkaphatják, akik január 1-jétől június 1-jéig teljes munkaidőben és folyamatosan alkalmazásban álltak. Az év közben munkát vállalók, illetve a részmunkaidőben dolgozók időarányosan részesülnek ebből a kiegészítésből. A kereset-kiegészítés első részlete mintegy 13,4 milliárd forint többletforrást igényel, ezt a költségvetés tartalékából fedezik.

Budai Bernadett hozzátette, hogy a kiegészítés két részlete jövőre beépül a közalkalmazotti és köztisztviselői illetményalapba, ami éves szinten mintegy egy százalékos további emelést jelent a közszféra dolgozóinak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter