kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 16 éve

Két részletben a közszolgák eseti kereset-kiegészítése

A dobogókői kormánykonzultáción döntés született a 700 ezer közszférában dolgozó eseti kereset-kiegészítéséről - mondta Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányszóvivő közölte, hogy ez 700 ezer embert érint. Az dolgozók az eseti kereset-kiegészítését két részletben kapják meg, az elsőt a júniusi fizetéssel együtt, ez személyenként bruttó 15 ezer forintot jelent, a második részletet decemberben utalhatják számukra, ez várhatóan bruttó 10 ezer forint lesz.

Budai Bernadett elmondta, hogy a kabinet a közszférában működő szakszervezetekkel 2007 decemberében folytatott tárgyalásokat, amelyeken garanciát vállalt arra, hogy a köztisztviselők és közalkalmazottak reálkeresete 2008-ban is meg fogja őrizni a vásárlóértékét. A kormány a kereset-kiegészítésről a múlt héten az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács szakszervezeti oldalával is megállapodott.
A döntés érinti a költségvetési szervek valamennyi dolgozóját, a közalkalmazottakat, a köztisztviselőket, a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalókat, a fegyveres és a rendészeti szervek dolgozóit, a bírákat, az ügyészeket illetve a bírósági és igazságügyi alkalmazottakat.

A bruttó 15 ezer forintos első részletet mindazok megkaphatják, akik január 1-jétől június 1-jéig teljes munkaidőben és folyamatosan alkalmazásban álltak. Az év közben munkát vállalók, illetve a részmunkaidőben dolgozók időarányosan részesülnek ebből a kiegészítésből. A kereset-kiegészítés első részlete mintegy 13,4 milliárd forint többletforrást igényel, ezt a költségvetés tartalékából fedezik.

Budai Bernadett hozzátette, hogy a kiegészítés két részlete jövőre beépül a közalkalmazotti és köztisztviselői illetményalapba, ami éves szinten mintegy egy százalékos további emelést jelent a közszféra dolgozóinak.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek