Kétezernél is több állásajánlat a BME börzéjén"/>
Megjelent: 11 éve

Kétezernél is több állásajánlat a BME börzéjén

Idén is megrendezik a műegyetemi állásbörzét a fővárosban: április 8-án és 9-én 145 cég mintegy 2100 állásajánlatából válogathatnak a látogatók - közölte Kroknay Szabó Mária tanácsadó az MTI-vel.

images

Az állásmustrán évek óta a műszaki végzettségen túl gazdasági, pénzügyi, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várják a diákokat és a frissdiplomás álláskeresőket, ezért a látogatók mintegy fele már nem műegyetemista, hanem más felsőoktatási intézmények végzős hallgatója.

A műegyetemi állásbörzén a gazdasági élet minden szektorából képviseltetik magukat a cégek, azonban így is érezhető a válság hatása: idén tavasszal 35 százalékkal kevesebb cég lesz jelen, mint egy évvel korábban - olvasható az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban.

A kiállító cégek közlése szerint jelenleg a mérnöki, informatikai és egészségügyi területen érzékelhető a diplomás szakemberek hiánya, ezen a válság sem változtatott. A legkeresettebb végzettségűek továbbra is a villamosmérnökök, a tavaszi műegyetemi börzén nekik szól a meghirdetett állások 25 százaléka. Őket az informatikusok (22 százalék), a gépészmérnökök (17 százalék)és a műszaki menedzserek (10 százalék) követik. Idén a korábbi évekhez képest arányaiban növekedett a természettudományi végzettségű diplomások iráni kereslet. Az ilyen diplomával rendelkező diákok tehát joggal remélhetnek a diploma után gyors munkába állást.

Munkaerőtöbblet jellemzően a jogi és bölcsész szakmáknál figyelhető meg. A gazdasági végzettséget igénylő pozíciók telítettek ugyan, a válságnak köszönhetően azonban megnőtt az igény a pénzügyi területen dolgozókra, elemzőkre és könyvelőkre.

A BME Diákközpontnak a frissdiplomások elhelyezkedési esélyeiről készült felméréséből kiderül, hogy a kutatásban részt vevő diákok csaknem 60 százaléka már tanulmányi alatt gyakorlatot szerez. Ezt a törekvést segíti, hogy a börzén részt vevő cégek 70 százaléka kínál gyakornoki álláslehetőséget alsóbb éves hallgatóknak.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter