Megjelent: 9 éve

Ki lesz 2011 legkiválóbb női vezetője? - öten a döntőben

Az AmCham Női Kiválósági Díjra nyár óta lehetett jelölni olyan vezető szerepben dolgozó hölgyeket, akik mások számára is példát mutathatnak, legyen szó egy cég irányításáról, egy úttörő vállalkozás sikerre viteléről vagy akár a non-profit illetve a tudományos életben betöltött irányító szerepről. Az idén, akárcsak a tavalyi évben, 52 jelölés érkezett a pályázatra az ország számos városából. A pályázatok egytől-egyig sikeres, inspiráló és példamutató nőkre hívták fel a szakmai zsűri figyelmét.

A zsűri döntése értelmében a döntőbe öt hölgy került: Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Matheidesz Réka, a WAMP alapítója és ügyvezető igazgatója; Patzauer Éva, a Csodalámpa Alapítvány alapítója és ügyvezetője; Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora, illetve Szűts Ildikó, az OTP Bank vezérigazgatói tanácsadója és kommunikációs igazgatója.

Azonban a díjat csak egy hölgy nyerheti meg, így a nyertes személye november 8-án, az AmCham Esélyegyenlőségi konferenciájának végén derül ki a budavári Hilton szállóban.

A döntősökről

Király Júlia, Magyar Nemzeti Bank
A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke. Bankszakmai tudása, tapasztalatai és közvetlensége, intenzív szakmai vitáknak is teret engedő egyéni vezetési stílusa olyan inspiratív munkahelyi légkört teremt, ahol munkatársai egyre magasabb szintű teljesítmény elérésére válnak képessé. A Budapesti Corvinus Egyetem tiszteletbeli professzora és a Nemzetközi Bankárképző alapítója és volt vezérigazgatója. Alapvető és elévülhetetlen érdemei vannak a kereskedelmi banki szakképzés kialakításában, a hazai bankrendszer és szakembereinek fejlesztésében. Fáradhatatlan szakmai munkája mellett aktív sportoló, sőt másokat is sportolásra ösztönöz; szervezi a jegybank futócsapatát, aktív tagja a biciklis közösségnek.

Matheidesz Réka, WAMP
Mára a hazai kreatív ipar egyik nélkülözhetetlen szereplője; a WAMP (Wasárnapi Művészeti Piac) designfórum és urbánus találkozási pont egyik alapítója. Karrierjét EU finanszírozású nemzetközi projektek menedzselésével kezdte és segítette Magyarország EU-csatlakozásának létrejöttét is. Munkájának különlegessége az üzleti, civil és kulturális szektor összekötésében, a hazai designerek piaci helyzetének nagymértékű javításában és nemzetközi versenyképességük növelésében rejlik. Emellett felsőfokon beszél angolul, franciául, olaszul és portugálul. Jelenleg sikeresen egyezteti össze munkáját és családját, melynek férje és kétéves gyermeke örül a legjobban.

Patzauer Éva, Csodalámpa Alapítvány
2003-ban Éva és férje egy családi tragédia után döntöttek úgy, hogy megpróbálják enyhíteni mások hasonló szenvedéseit és megalapították a Csodalámpa Alapítványt. A szervezet célja, hogy olyan kisgyermekek kívánságait teljesítsék, akik valamilyen rendkívül súlyos, életüket fenyegető betegségben szenvednek, és olyan maradandó élményt nyújtsanak, mely képes megtörni és feledtetni a betegséggel járó szörnyű napi rutint. 2003 óta 1500 gyermek kívánságát teljesítették, a biciklitől a laptopon át focistákkal vagy a pápával való találkozásig. Az az elkötelezettség, mellyel csapatát vezeti, kívánságokat teljesít és nap mint nap megküzd a számtalan elutasító válasszal, mellyel a mai gazdasági helyzetben minden NGO találkozik, inspirál, elgondolkodásra késztet és tettekre ösztönöz.

Sándorné Dr. Kriszt Éva, Budapesti Gazdasági Főiskola
A hazai felsőoktatás egyetlen női rektoraként nemcsak a Budapesti Gazdasági Főiskolát tette a gazdasági felsőoktatás megkerülhetetlen szereplőjévé, hanem a Magyar Rektori Konferencia elnökeként , majd jelenleg társelnökeként, egy nagyon dinamikusan változó helyzetben az egyetemeket és főiskolákat is képviseli a társadalom és kormányzat felé. A BGF rektori pozícióját immár második ciklusban tölti be és stratégiai orientáltságú gondolkodásmódja mellett a szervezeten belül széles körben elismert kollégái felé tanúsított odafigyelése és az általa teremtett kellemes munkahelyi légkör. Amellett, hogy szakmai tudása, eredményei és vezetői képessége megkérdőjelezhetetlen és bárkit büszkeséggel töltene el, számára fia a legnagyobb büszkeség, aki jelenleg a Harvardon folytatja doktori tanulmányait.

Szűts Ildikó, OTP Bank
A Magyar Postánál eltöltött évei alatt, az 1990-es évek elejétől magas szakmai színvonalon és nagy empátiával dolgozta ki és vezette be az addig ismeretlen humán erőforrás-menedzsment és szervezetfejlesztési modelleket, vagy a humán kontrolling rendszert. Az érdekképviseletekkel való együttműködés során páratlan konfliktuskezelési és tárgyalási sikereket ért el, válságos periódusokban is végig megőrizve a munkabékét. A nehéz feladatokat nagy érzékenységgel, ugyanakkor megfelelő humorérzékkel párosítva, a női kedvességet és a férfias határozottságot jól kombinálva, sikeresen oldotta meg. Vezetése alatt a Magyar Posta nem szorult állami támogatásra és a HR szervezet számos nemzetközi díjat nyert. Jelenleg az OTP Bank kommunikációs igazgatójaként tevékenykedik, munkásságával ott is példát állítva a fiatal női vezetők számára.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter