Megjelent: 12 éve

Kilencszáz légiutas-kísérő repül az American Airlines-tól

Járatcsökkentés következtében mintegy 900 légiutas-kísérőjétől válik meg az American Airlines. A leépítést a növekvő üzemanyagárakkal indokolta az amerikai légitársaság.

Meglehetősen érzékenyen érinti az olajár növekedése a légitársaságokat, hiszen a United Airlines, illetve az Air Canada után az American Airlines is járatcsökkentésre kényszerül. A döntés értelmében mintegy 900 légiutas-kísérőt bocsát el a vállalat augusztus 31-ig.

A legnagyobb amerikai légitársaság szerdai tájékoztatása szerint a későbbiekben pilóták és szerelők is áldozatul eshetnek a járatcsökkentési törekvéseknek, bár konkrét számokat eddig nem hoztak nyilvánosságra. Addig is a vállalat a szakszervezettel karöltve mindent megtesz, hogy szűkítse a leépített dolgozók körét, akár az önkéntes távozás ösztönzésével, akár az állásmegosztás bevezetésével.

HREO
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter