Megjelent: 15 éve

Király Éva, az Electrolux Lehel Kft. humánpolitikai igazgatója

A pedagógusként induló Király Éva 2004-ben csatlakozott az Electrolux Lehet Kft.-hez, hogy humánpolitikai igazgatóként összehangolja a 2007-ben több mint négyezer munkavállalót foglalkoztató vállalat HR tevékenységét.

Király Éva pályafutását általános iskolai pedagógusként kezdte. Tanári pályájának utolsó éveiben, a Tanítóképző Főiskola orosz speciál kollégistáinak tanítása során belekóstolt a felnőttképzésbe, ekkor érezte meg, hogy a felnőttoktatás irányába kell továbblépnie.

Egyenesen felívelő karrier

A nagy változást a rendszerváltás hozta meg számára, 1992-ben ugyanis megérett arra, hogy az Europe-GAN Insurance Co.-hoz szegődjön üzletkötőnek. Ezt követően a svéd-svájci tulajdonú energetikai vállalathoz, az ABB Power Generation Kft. (volt Láng Gépgyár) dobbantott, ahol először a vállalat képzési tervének összeállításáért és megvalósításáért, majd - már mint humánpolitikai vezető - a vállalati humánfolyamatok (kiválasztás, teljesítményértékelés stb.) kialakításáért volt felelős. Eredményes munkáját látva a vállalat megbízta humánpolitikai igazgatói teendők ellátásával. Kiemelt feladatai közé tartozott a vezető-utánpótlás és a karriermenedzsment program kidolgozása.

Ezt követően Király Éva még nagyobb fába vágta a fejszéjét: az ABB magyarországi vállalatainak humánpolitikai igazgatójaként 8 magyar vállalat vezetőivel működött együtt a humánpolitikai feladatok megoldásában. Időközben szakmai tudásszomjának oltása érdekében elvégezte a Janus Pannonius Tudományegyetem humánszervező szakát, hogy némi elméleti tudással is megalapozza szakmai tekintélyét.

2001-ben a Malév Rt. humánpolitikai igazgatójává nevezték ki, ahol a személyügyi tervezés és adminisztráció, a felvétel és kiválasztási politika, a képzési és szakképzési rendszer fejlesztése, valamint a teljesítményértékelési rendszer kialakítása jutott neki osztályrészül.

2004-ben ismét váltásra szánta el magát Király Éva: ezúttal az Electrolux Lehel Kft.-hez igazolt, hogy összehangolja a négy magyarországi gyárat működtető, több mint négyezer munkavállalót foglalkoztató vállalat HR tevékenységét. Mindennek 2007-ben meg is lett az eredménye, hiszen az Electrolux Lehel Kft. nevében ekkor vehette át az ILO elismerését, "A Sokszínű és Befogadó Munkahely Best Practice Vállalati Nagykövete" címet.

Sokat tesz a környezetéért

A humán erőforrás tevékenységek közepette nem mondott le a tanítás öröméről, szívesen tart karriermenedzsment kurzust, illetve a humán erőforrás menedzsmenttel kapcsolatos előadásokat. Szabadidejében lelkesen hódol a sütés-főzés művészetének, két unokájának általános megelégedésére, de ha teheti, utazásokra is gyakorta elcsábul.
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek