Megjelent: 13 éve

Király Éva, az Electrolux Lehel Kft. humánpolitikai igazgatója

Király Éva pályafutását általános iskolai pedagógusként kezdte. Tanári pályájának utolsó éveiben, a Tanítóképző Főiskola orosz speciál kollégistáinak tanítása során belekóstolt a felnőttképzésbe, ekkor érezte meg, hogy a felnőttoktatás irányába kell továbblépnie.

Egyenesen felívelő karrier

A nagy változást a rendszerváltás hozta meg számára, 1992-ben ugyanis megérett arra, hogy az Europe-GAN Insurance Co.-hoz szegődjön üzletkötőnek. Ezt követően a svéd-svájci tulajdonú energetikai vállalathoz, az ABB Power Generation Kft. (volt Láng Gépgyár) dobbantott, ahol először a vállalat képzési tervének összeállításáért és megvalósításáért, majd - már mint humánpolitikai vezető - a vállalati humánfolyamatok (kiválasztás, teljesítményértékelés stb.) kialakításáért volt felelős. Eredményes munkáját látva a vállalat megbízta humánpolitikai igazgatói teendők ellátásával. Kiemelt feladatai közé tartozott a vezető-utánpótlás és a karriermenedzsment program kidolgozása.

Ezt követően Király Éva még nagyobb fába vágta a fejszéjét: az ABB magyarországi vállalatainak humánpolitikai igazgatójaként 8 magyar vállalat vezetőivel működött együtt a humánpolitikai feladatok megoldásában. Időközben szakmai tudásszomjának oltása érdekében elvégezte a Janus Pannonius Tudományegyetem humánszervező szakát, hogy némi elméleti tudással is megalapozza szakmai tekintélyét.

2001-ben a Malév Rt. humánpolitikai igazgatójává nevezték ki, ahol a személyügyi tervezés és adminisztráció, a felvétel és kiválasztási politika, a képzési és szakképzési rendszer fejlesztése, valamint a teljesítményértékelési rendszer kialakítása jutott neki osztályrészül.

2004-ben ismét váltásra szánta el magát Király Éva: ezúttal az Electrolux Lehel Kft.-hez igazolt, hogy összehangolja a négy magyarországi gyárat működtető, több mint négyezer munkavállalót foglalkoztató vállalat HR tevékenységét. Mindennek 2007-ben meg is lett az eredménye, hiszen az Electrolux Lehel Kft. nevében ekkor vehette át az ILO elismerését, "A Sokszínű és Befogadó Munkahely Best Practice Vállalati Nagykövete" címet.

Sokat tesz a környezetéért

A humán erőforrás tevékenységek közepette nem mondott le a tanítás öröméről, szívesen tart karriermenedzsment kurzust, illetve a humán erőforrás menedzsmenttel kapcsolatos előadásokat. Szabadidejében lelkesen hódol a sütés-főzés művészetének, két unokájának általános megelégedésére, de ha teheti, utazásokra is gyakorta elcsábul.
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter