Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Kirúgták a vállalatvezetőt, mert drágán vacsoráztatta vendégeit

Felfüggesztették egy kínai állami vállalat vezetőjét, mert 16 vendégének társaságában 1,3 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy vacsoráért a dél-kínai Csuhaj város éttermében - jelentette szerdán a kínai média.

Csou Sao-csiangot, a Kuangtung tartományi Zhuhai Financial Investment Holdings Co. pénzügyi befektető vállalat vezérigazgatóját, a luxuslakoma házigazdáját a kommunista párt városi fegyelmi ellenőrző bizottsága közpénz herdálása miatt önvizsgálatra utasította, vezetői tisztségéből felmentették.

Mint kiderült, a január eleji közös étkezés a helyi vendéglőben 37 517 jüanba került, szemben az arról kiállított, jóval szerényebb, 4689 jüanos (163 ezer forint) számlával.

A költekezéssel "súlyosan megsértették a központi, a tartományi és a városi rendelkezéseket, aminek a társadalomra gyakorolt hatása rendkívül rossz" - fogalmaz az esetről kiadott közlemény.

A kínai híradások emlékeztetnek arra, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) új legfelsőbb vezetése arra utasította az állami, kormányzati és pártszervezeteket, a fegyveres testületeket, illetve azok irányítóit, hogy legyenek szerények és mértéktartók, lépjenek fel a pazarlás, a hivalkodó életmód ellen.

Az ezzel párhuzamosan folyó, korrupció ellenes kampány következményeként a média egyre gyakrabban számol be hivatali visszaélések, vesztegetés gyanúja miatt indult vizsgálatokról is. Ezek nagy részét jellemzően az online közösség által publikált, felszínre hozott információk alapján indítják.

A legfrissebb - szerdai - jelentés szerint ugyancsak Kuangtung tartományban felfüggesztették azt a rendőrségi vezetőt, akiről azt állítják, hogy kettős személyazonossággal rendelkezett és 192 ingatlan tulajdonosa volt. Csao Haj-pint, Lufeng város közbiztonsági hivatalának, egyben egy helyi településnek a helyettes párttitkárát a városi párt és állami vezetés leváltotta tisztségeiből.

Csao elismerte, hogy két különböző névre és két állandó lakhelyre szóló dokumentumokat használt, de egyelőre tagadja, hogy az összes - immár értékesített - lakás az ő tulajdona lett volna. Mint mondta, csupán "felügyelte" az ingatlanokat. Ügyében vizsgálócsoport nyomoz tovább.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter