Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kirúgták a vállalatvezetőt, mert drágán vacsoráztatta vendégeit

Felfüggesztették egy kínai állami vállalat vezetőjét, mert 16 vendégének társaságában 1,3 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy vacsoráért a dél-kínai Csuhaj város éttermében - jelentette szerdán a kínai média.

Csou Sao-csiangot, a Kuangtung tartományi Zhuhai Financial Investment Holdings Co. pénzügyi befektető vállalat vezérigazgatóját, a luxuslakoma házigazdáját a kommunista párt városi fegyelmi ellenőrző bizottsága közpénz herdálása miatt önvizsgálatra utasította, vezetői tisztségéből felmentették.

Mint kiderült, a január eleji közös étkezés a helyi vendéglőben 37 517 jüanba került, szemben az arról kiállított, jóval szerényebb, 4689 jüanos (163 ezer forint) számlával.

A költekezéssel "súlyosan megsértették a központi, a tartományi és a városi rendelkezéseket, aminek a társadalomra gyakorolt hatása rendkívül rossz" - fogalmaz az esetről kiadott közlemény.

A kínai híradások emlékeztetnek arra, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) új legfelsőbb vezetése arra utasította az állami, kormányzati és pártszervezeteket, a fegyveres testületeket, illetve azok irányítóit, hogy legyenek szerények és mértéktartók, lépjenek fel a pazarlás, a hivalkodó életmód ellen.

Az ezzel párhuzamosan folyó, korrupció ellenes kampány következményeként a média egyre gyakrabban számol be hivatali visszaélések, vesztegetés gyanúja miatt indult vizsgálatokról is. Ezek nagy részét jellemzően az online közösség által publikált, felszínre hozott információk alapján indítják.

A legfrissebb - szerdai - jelentés szerint ugyancsak Kuangtung tartományban felfüggesztették azt a rendőrségi vezetőt, akiről azt állítják, hogy kettős személyazonossággal rendelkezett és 192 ingatlan tulajdonosa volt. Csao Haj-pint, Lufeng város közbiztonsági hivatalának, egyben egy helyi településnek a helyettes párttitkárát a városi párt és állami vezetés leváltotta tisztségeiből.

Csao elismerte, hogy két különböző névre és két állandó lakhelyre szóló dokumentumokat használt, de egyelőre tagadja, hogy az összes - immár értékesített - lakás az ő tulajdona lett volna. Mint mondta, csupán "felügyelte" az ingatlanokat. Ügyében vizsgálócsoport nyomoz tovább.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Akár Barbadosról is dolgozhat távmunkában

Turistáknak ajánl 12 hónapra munkavállalói vízumot Barbados. Így akár a trópusi szigetről is lehet távmunkában dolgozni, és ott átvészelni a... Teljes cikk

Bicikliflottával könnyítik a dolgozók visszatérését

Ajándék kerékpárokkal ösztönzi a budapesti iroda dolgozóit a biztonságos és környezettudatos közlekedésre Balogh Levente, a Szentkirályi... Teljes cikk

Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk