Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Kirúgták a vállalatvezetőt, mert drágán vacsoráztatta vendégeit

Felfüggesztették egy kínai állami vállalat vezetőjét, mert 16 vendégének társaságában 1,3 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy vacsoráért a dél-kínai Csuhaj város éttermében - jelentette szerdán a kínai média.

Csou Sao-csiangot, a Kuangtung tartományi Zhuhai Financial Investment Holdings Co. pénzügyi befektető vállalat vezérigazgatóját, a luxuslakoma házigazdáját a kommunista párt városi fegyelmi ellenőrző bizottsága közpénz herdálása miatt önvizsgálatra utasította, vezetői tisztségéből felmentették.

Mint kiderült, a január eleji közös étkezés a helyi vendéglőben 37 517 jüanba került, szemben az arról kiállított, jóval szerényebb, 4689 jüanos (163 ezer forint) számlával.

A költekezéssel "súlyosan megsértették a központi, a tartományi és a városi rendelkezéseket, aminek a társadalomra gyakorolt hatása rendkívül rossz" - fogalmaz az esetről kiadott közlemény.

A kínai híradások emlékeztetnek arra, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) új legfelsőbb vezetése arra utasította az állami, kormányzati és pártszervezeteket, a fegyveres testületeket, illetve azok irányítóit, hogy legyenek szerények és mértéktartók, lépjenek fel a pazarlás, a hivalkodó életmód ellen.

Az ezzel párhuzamosan folyó, korrupció ellenes kampány következményeként a média egyre gyakrabban számol be hivatali visszaélések, vesztegetés gyanúja miatt indult vizsgálatokról is. Ezek nagy részét jellemzően az online közösség által publikált, felszínre hozott információk alapján indítják.

A legfrissebb - szerdai - jelentés szerint ugyancsak Kuangtung tartományban felfüggesztették azt a rendőrségi vezetőt, akiről azt állítják, hogy kettős személyazonossággal rendelkezett és 192 ingatlan tulajdonosa volt. Csao Haj-pint, Lufeng város közbiztonsági hivatalának, egyben egy helyi településnek a helyettes párttitkárát a városi párt és állami vezetés leváltotta tisztségeiből.

Csao elismerte, hogy két különböző névre és két állandó lakhelyre szóló dokumentumokat használt, de egyelőre tagadja, hogy az összes - immár értékesített - lakás az ő tulajdona lett volna. Mint mondta, csupán "felügyelte" az ingatlanokat. Ügyében vizsgálócsoport nyomoz tovább.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk

Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk