Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Korszerűbb gyárba költözik a Zsolnay

A gazdaságos termelés érdekében új, korszerűbb üzemet létesít a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. A mintegy 300 munkahelyet nem fenyegeti veszély - jelenti a Napi Gazdaság.

Az új gyár várhatóan a Zsolnay kulturális negyedén belül épül fel. Mint azt a Napi Gazdaságnak Kovács Gyula vezérigazgató elmondta, a program előkészítése - a tervezés és a szükséges engedélyek beszerzése - várhatóan 15-16 hónapot vesz igénybe, míg a költözés 10-12 hónap alatt valósítható meg. Az viszont még nem dőlt el, pontosan mikor indul a beruházás.

A vezérigazgató szerint a korszerű, a jelenleginél jóval kisebb területen működő üzemben ugrásszerűen javulhat a hatékonyság, hiszen itt már egymásra épülnek a termelési folyamatok, melynek köszönhetően rövidül a szállítási távolság és nagyságrendekkel csökkenhet az energiafelhasználás. Arról nem is beszélve, hogy a társaság így megszabadulhat felesleges, drágán fenntartható ingatlanjaitól.

A vezérigazgató elmondta: ugyan a Zsolnay számára továbbra sem bíztató a piaci környezet, az üzleti tervben mégis a tavalyinál közel 200 millió forinttal több, mintegy 1,3 milliárd forint nettó árbevételt irányoztak elő, mivel a karácsonyi időszak mellett a Zsolnay kulturális negyed kialakításától is sokat várnak.

Tavaly a Zsolnay vesztesége meghaladta a 200 millió forintot, amiben jelentős része volt a cégcsoport összeolvadásának is. Érdemi költségcsökkentésre azonban csak az új, korszerű üzemben van lehetőség - tette hozzá Kovács.
Follow hrportal_hu on Twitter