Megjelent: 12 éve

Kritikát kapott a négynapos munkahét

Egyre több amerikai munkahelyen szorgalmazzák a négynapos munkahét bevezetését a drasztikus benzinár-emelkedés miatt. Mit szólna a négynapos munkahéthez, ha naponta arányosan többet kellene dolgozni? Erre a kérdésre válaszolt négy magyar és egy amerikai munkavállaló illetve egyetemista. Többen a hatékonyság visszaesését jósolják.

A közeljövőben az alabamai Birmingham önkormányzatának 2400 alkalmazottja napi két órával többet dolgozik, míg az egyik minnesotai iskolában naponta 65 perccel tovább tartanak az órák. A plusz munka- és tanórákért persze kárpótol a hetente felszabaduló egy nap, így az ötnapos munkahét négy napra rövidül. A változtatás kezdeményezői az egekbe szökő benzinárakkal indokolják a lépés szükségességét. A birminghami városháza számítása szerint így akár egymillió dollárt (80-160 millió forintot) is megspórolhatnak évente. Kíváncsiak voltunk, miként fogadnák a hazai munkavállalók és diákok a négynapos munkahét ötletét. Szemben a várt lelkesedéssel többen kételkednek a módszer hatékonyságában.

Az egyetemisták teljes munkahetet akarnak

Rövidített tanórák ide vagy oda, a huszonéves, jelenleg biológia-kémia szakos egyetemista Otília egyáltalán nem fogadta kitörő lelkesedéssel az ötletet. Szerinte a négynapos munkahét alatt biztosan nem lehetne hatékonyan teljesíteni. "Rossz ötlet, mert heti négy munkanap semmire sem elegendő, se diákként, se dolgozóként. Bár nem vagyok gazdasági szakember, az üzemanyagár-válságára biztosan léteznie kell egyéb megoldásoknak is" - mondta.

Hasonló véleményen van a jelenleg történelem-kommunikáció szakos bölcsészhallgató, Krisztián is. "Nem jó ötlet a négynapos munkahét. Már csak azért sem, mert a tapasztalatok szerint lassan már a hagyományos, ötnapos is tarthatatlan. Sokan ennél lényegesen többet dolgoznak, akár a hét összes napján. Például én is" - oszlatta szét a humán szakokon tanulókkal szembeni negatív előítéleteket.

Ma is alig dolgoznak hétfőn és pénteken

A könyvesbolti eladóként dolgozó Péter sem jósolt túl nagy jövőt a kezdeményezésnek. Igaz, szerinte nem hivatalos keretek között sokan már jó úton járnak, hétfőn és pénteken alig dolgoznak. "Ez itthon majdnem megvalósult. Az emberek nagy része ugyanis kedvetlen, passzív. Hétfőn még, pénteken pedig már nem dolgoznak hatékonyan. Sokan csak a látszat kedvéért tesznek-vesznek valamit, mintha ténylegesen érdemi munkát végeznének"- magyarázta. Szerinte az USA sem fog hosszú távon profitálni ebből a kezdeményezésből és gazdaságilag is megroggyanhat. "Nem csoda, hogy a távol-keletiek lassan rakétasebesen húznak el a többi kultúra mellett. Ott valóban tudnak dolgozni" - összegzett röviden.

Az óvónő pihenne egy nappal többet

A négynapos munkahétnek persze szimpatizánsai is vannak. Az óvodapedagógusként dolgozó Mariann például úgy nyilatkozott, szívesen dolgozna végig négy munkanapot nagyobb intenzitással, hosszabb munkaidővel, ha mindezért cserébe 3 pihenőnap várna rá hét végén. Ráadásul úgy látja: sokakra a növekvő energiaáraktól függetlenül is ráférne a jól megérdemelt extra szabadnap. "Rengeteg cégnél hajszolják a végtelenségig az alkalmazottakat, sok a kifizetetlen túlóra is. Ez az új rendszer legalább több szabadidőt, magánéletet tenne lehetővé. Valószínűleg kevesebb visszaélés fordulna elő" - érvelt.

Hasonlóan hasznosnak találja a kezdeményezést egy atlantai zeneművészeti oktatási intézmény professzora, Geoffrey Haydon is. A férfit épp kéthetes magyarországi munkakörútján sikerült megszólaltatnia a Pályacsúcs Magazinnak. A jazzkomponista és egyetemi tanár úgy látja: a hosszú hétvégéken végre lenne alkalma rendesen gyakorolni, mivel a zsúfolt hétköznapokban erre már nem jut ideje. Végezetül hozzátette: mielőtt bárki is lustasággal vádolná az amerikaiakat, ők szeretnek dolgozni. Jó munkaszervezéssel a négynapos munkahét is lehet hatékony, így a gazdasági visszaeséstől sem kell tartani.

Takács Gabriella
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter