Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Lassan javul a helyzet a lengyel munkaerőpiacon

Lengyelországban 12 százalékos lehet a jövő évi munkanélküliség, nagyobb annál a 9,9 százaléknál, amivel a jövő évi költségvetési tervezet számol - jelentette ki Jolanta Fedak lengyel munkaügyi miniszter szerdán, de véleményét nem indokolta.

Májusban a munkanélküliség 11,9 százalékra mérséklődött az áprilisi 12,3 százalékról. A munkanélküliek száma 1,91 millióra csökkent májusban az előző havi 1,97 millióról.

A 38 millió lakosú országban egy évvel korábban, 2009 májusában 1,68 millió regisztrált munkanélküli volt, a munkanélküliségi ráta pedig 10,8 százalékon állt.

A munkanélküliség 2008 őszétől megszakítás nélkül 2010 elejéig nőtt, februárban 13 százalékon tetőzött, azóta pedig folyamatosan csökken Lengyelországban. A foglalkoztatási helyzet javulása ugyanakkor nem csupán a válság enyhülésének tudható be, mert a tavaszi munkák beindulásával a mezőgazdaságban, az építőiparban és néhány más ágazatban tavasztól rendszerint nő a munkaerőigény.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter