Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

LDFSZ: kaotikussá válhat a helyzet a repülőtér munkáltatóinál

Bérmegállapodás hiányában kaotikussá válhat a helyzet a Ferihegyi Repülőtér nagyobb munkáltatóinál - hangsúlyozza a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) csütörtöki közleményében.

A szakszervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a Budapest Airport Zrt.-nél, illetve az üzemanyag-tankolásért felelős leányvállalatánál, a Malév Zrt.-nél, a Malév GH Zrt.-nél és a török tulajdonú Celebi GH. Kft.-nél a teljes földi kiszolgálást érintően még mindig nincs egyezség a jövedelmekről és munkakörülmények rendezéséről.

A hetek, hónapok óta tartó tárgyalások sorra eredménytelenül zárulnak annak ellenére, hogy a szakszervezetek az eredménytelen egyeztetést követően is a tárgyalást választották a konfliktus feloldására - fogalmaznak.

A munkavállalók növekvő munkaterhelése, a kiszolgált utasok és repülőgépek egyre nagyobb száma jól tükrözi a munkavállalók teljesítményének növekedését, amit a cégek vezetése figyelmen kívül hagy, nem ellentételez megfelelően - vélik.

Március 9-én az üzemanyag-tankolás területén működő leányvállalatnál, 12-én a Celebi Kft.-nél esedékes tárgyalásokon dől el, illetve a Malév vezérigazgatójának ígéretének betartásán múlik, hogy milyen lépéseket tesznek a munkavállalók és az őket képviselő szakszervezetek - fogalmaznak. Amennyiben nem sikerül a munkavállalók számára elfogadható megállapodást kötni, abban az esetben a munkavállalók felülvizsgálják a kialakult konfliktushelyzetet - áll a közleményben.

A szakszervezetek álláspontja szerint a kaotikus helyzetért az ÁPV Zrt.-t is felelősség terhelheti, mivel a Budapest Airport és Malév eladásakor a földi-kiszolgálási üzletág és munkavállalói tekintetében nem rendelkezhetett stratégiával, ez lehet az egyik oka, hogy a konfliktus idáig mélyült Ferihegyen.

Follow hrportal_hu on Twitter