Megjelent: 9 éve

Legalább 1,5 százalékos béremelést kérnek a vasutasok

Az öt együttműködő vasutas szakszervezet 2011-ben a MÁV Zrt.-től olyan béremelést kér, amely a vasutas bérek reálértékét átlagosan a legalább 1,5 százalékkal megemeli - adja hírül a Magyar Rádió.

images

Mindezt a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete közölte a napokban.

Az érdekképviseletek közös nyilatkozata szerint a már megkezdett jövő évi bértárgyalásokon kiderült, hogy a MÁV Zrt. a kollektív szerződés módosítására tett javaslatai átcsoportosítanák az egyes jövedelemelemeket, és "az így felszabaduló bértömeg nem eredményez béremelést, sőt a vasutas munkavállalók többségénél nem kompenzálja a jövő évi adórendszer változásból eredő nettó keresetcsökkenést".

A szakszervezetek hangsúlyozzák: érdekeltek a tárgyalások folytatásában, de annak eredménytelensége esetén az elvárt béremelésért készek akár a munkabeszüntetésre is.

Magyar Rádió/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter