kapubanner for mobile
Megjelent: 13 éve

Lencsés Sándor, az L-SOFT Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója

Lencsés Sándor 1992-ben azért hozta létre az L-SOFT szoftverfejlesztő társaságot, mert agilis, kreatív és az innovációra fogékony informatikai szakemberként saját cégében valósíthatta meg elképzeléseit.

Lencsés Sándor 1961. november 26-án született Nyíregyházán. Diplomáját 1985-ben a kazincbarcikai Nehézipari Műszaki Egyetem Vegyipari Automatizálási Főiskolai Karának mérés és automatizálási szakán informatikai rendszerszervezőként szerezte.

Nyíregyházi kötődése az L-SOFT vállalati struktúrájában a mai napig is jelentős, mivel a termékfejlesztés bázisa és a társaság központja ebben a vidéki városban található, amellett, hogy tanácsadó és bérszámfejtő irodák az ország számos pontján, többek között Budapesten is működnek.

"Olyan probléma nincs, amit ne lehetne megoldani, csak némelyikre esetleg több idő kell..." - Lencsés Sándor egy gyakran ismételt, jellemző kijelentése, melyet munkatársai már jól ismerhetnek.

1992-ben azért hozta létre a szoftverfejlesztő társaságot, mert agilis, kreatív és az innovációra fogékony informatikai szakemberként saját cégében valósíthatta meg elképzeléseit. A kezdetben DOS-os alapokra fejlesztett PIRAMIS humán szakértői rendszert már 1995-ben - a hazai piacon az elsők között - egy stratégiai döntés eredményképpen ORACLE adatbázis-kezelőre kezdték átírni. Így sikerült egy olyan korszerű technológiájú bérügyviteli rendszerrel a hazai piacon megjelenni, amelyet 1998-ban a hazai szakma is elismert egy COMPFAIR Vásárdíjjal.

1998-at követő években többek között a PIRAMIS rendszer bevezetési és projekt módszertanának folyamatos fejlesztése következett, így néhány év leforgása alatt a sikeres projektek eredményeként az ügyfélkör referencia értékű nagyvállalati ügyfelekkel bővült.

Az innovatív vezető

Az adatbázis-tervezés, objektumorientált programozás, nemzetközi minőségirányítás, tervezés és projektmenedzsment módszertanok iránti szakmai érdeklődése az L-SOFT Kft.-ben végzett munkájában meghatározó a PIRAMIS rendszer stratégiai termékfejlesztésének irányítója és vezetőjeként.

Top vezetői feladatkörének ellátása mellett a technológiai újdonságok kutatás és fejlesztésében, és azok PIRAMIS-ban való implementálásában is aktív szerepet vállal. 2010-ben megjelent a webes alapú PIRAMIS HR önkiszolgáló első verziója, amely megelőlegezi a vezetésével internetes technológián megvalósuló alkalmazásfejlesztés további termékeit.

A csapatépítést támogató vezető

Tulajdonos ügyvezetőként korán megtapasztalta, hogy a bérügyvitel teljes követelményrendszerét lefedő PIRAMIS szoftverfejlesztése különösen egy ilyen folytonosan változó törvényi környezetben, mint a hazai, a lehetőségekhez mérten állandó szakember hátteret igényel. Az évek óta állandó szakmai teamek összeszokott csapatként végzik a fejlesztési és a tanácsadói feladataikat, emellett a munkaerő megtartási törekvések egyik elemeként szakmai képzésük is folyamatos. Munkatársai olyan vezetőként ismerhetik, aki a társaság tevékenységének minden területét ismeri, ezáltal szakmai döntései könnyen érvényesíthetőek.

20 éves tevékenyégének köszönhetően az L-SOFT Kft. 2011-ben már 64 főt foglalkoztat két üzletágban, egyik divízió a PIRAMIS fejlesztéséhez és bevezetéséhez, a másik az ugyancsak a PIRAMIS rendszeren alapuló bérszámfejtési szolgáltatáshoz kötődik. A cég 100 százalékban magyar tulajdonú társaságként működik.

Magánélete központjában háromgenerációs, összetartó családja áll, leánygyermekei 20 és 16 évesek. Szívesen hallgat akár munka mellett is zenét, de a tökéletes kikapcsolódást a családdal és barátokkal szervezett programok jelentik.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk