Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

LMP: a BKK alvállalkozói semmibe veszik a munkavállalói jogokat

Az LMP úgy tudja, hogy szürkefoglalkoztatás, csökkenő bérek és akár havi 400 órás munkaidő jellemző a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) alvállalkozóinál, és a jogsértő állapotok a központ tudtával és beleegyezésével állnak fenn.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi szervezetének szóvivője vasárnap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a BKK-nál és a BKV-nál az üzemeltetési feladatok évek óta folyó kiszervezésének mára egyértelműek a következményei. Elmondása szerint több munkavállaló fordult hozzájuk panaszával, és ennek nyomán azt találták, hogy például az ellenőrök esetében az öt évvel ezelőtti nettó 840 forintos órabér 500 forintra csökkent, és a munkavállalók "ezt is zsebbe kapják, hiszen a bejelentett munkabérük a 118 ezer forintos szakmai minimálbér".

A szóvivő elfogadhatatlannak nevezte, hogy vannak olyan, alvállalkozónál dolgozó munkavállalók, akik akár havi 400 órát is dolgoznak, ami hozzávetőlegesen napi 16 órás munkavégzésnek felel meg.

Azt mondta: miután a nyilvántartásokat BKK-s munkatárs írja alá, kijelenthető, hogy mindez a BKK tudtával és beleegyezésével történik. A szóvivő közlése szerint olyan dokumentumok vannak az LMP birtokában, amelyek bizonyítják az állításaikat.

A BKK köteles magyarázattal szolgálni minderre, és válaszolni arra a kérdésre: meddig kívánja támogatni ezt a jogsértő folyamatot – húzta alá Csárdi Antal. Bár a feladatkiszervezés tökéletesen alkalmas arra, hogy a BKK megpróbálja elhárítani magáról a felelősséget, a központnak lehetősége és kötelessége, hogy megkövetelje az alvállalkozóitól a jogszerű működést – tette hozzá.

Az is felvetődik, hogy a városvezetés meddig kíván asszisztálni ehhez a folyamathoz, és mit kíván tenni ezen állapot megszüntetése érdekében – mondta a szóvivő.

Az LMP azt szeretné, ha a BKK és a BKV finanszírozása oly módon rendeződne, hogy az alvállalkozók kikerülnének a BKK működéséből, és azt, hogy a központ biztosítsa és garantálja a munkavállalói jogokat – hangsúlyozta.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter