Megjelent: 8 éve

Magas színvonal költséghatékonyan

Az expatok áttelepítése mindig is költséges művelet volt, de a nagyvállalatok hosszútávú stratégiai céljaik megvalósításának egyik eszközeként a soknak tűnő költség általában megtérül. Mi az, amivel egy magas szakértelemmel bíró relokációs cég még költséghatékonyabbá tudja tenni az áttelepülést? - Cziczárdi Györgyit, az Expat-Center ügyvezetőjét kérdeztük.

Cziczárdi Györgyi
- A munkáink során általában azoknál a cégeknél tudtuk a legköltséghatékonyabbá tenni az áttelepülést, ahol stratégiai partnerként kezeltek bennünket. Ezekben az esetekben nemcsak megértettük a cég működését és céljait, de a jövőbeli tervekbe is belelátva olyan ötleket és megoldásokat találtunk ki, amik jelentősen csökkentették a cég kiadásait.

- Tudna konkrét példát is mondani?

- A költöztetéseket és a lakáskereséseket emelném ki most elsősorban. Ez az a két terület, ahol a legtöbb pénz elfolyhat észrevétlenül. Az ügyfél igényeinek a megértésével és a jó szervezéssel rengeteg felesleges költség kikerülhető.

Lakásügyek tekintetében az adott cég szerződéskötési elveinek mentén olyan ötleteket tudunk adni, amivel például csökkenthető annak az esélye, hogy a bérlet végén a tulajdonosok "elfelejtsék" visszautalni a kauciót.

- Ez ennyire jelentős probléma?

- Nagyon gyakori sajnos, és mivel egy cégnek akár 10-20 bérleti szerződése is van, így ez több tízmilliós kintlevőségeket vonhat maga után. Természetesen jogi úton van lehetőség a pénz behajtására, de mindez idő és pénz, amiből mindenkinek kevés van. Meg lehet spórolni mindezt...

De ez csak egy példa volt a sok közül. Általában véve mondhatom, hogy munkánk során mindig a többszörösét spóroljuk meg a cégeknek ahhoz képest, amennyibe a szolgáltatásunk kerül. Ezt a sokéves szakmai tapasztalatunk, a piaci sajátosságok ismerete, valamint a folyamatos fejlesztéseink teszik lehetővé.

- Hogyan tudnak Önökhöz fordulni a cégek?

- A www.expatcenter.hu honlapon illetve az info@expatcenter.hu emailcímen fordulhatnak hozzánk bizalommal.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter