Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Magyarországon jól érzik magukat a letelepült cégek

Magyarország megbízhatósága, a jó infrastruktúra, valamint az, hogy jól érzik itt magukat a már letelepült cégek, ezek játszottak közre a Mercedes-gyár helyszínének kiválasztásánál - vélekedett Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára, hozzátéve: az összes beruházási projektnek köszönhetően 8.000 új munkahely létesülhet.

A San Diegóban, egy nemzetközi biotechnológiai konferencián tartózkodó kormánybiztos, aki tevékeny részese volt a német autógyárral folytatott előzetes megbeszéléseknek, az MTI-nek azt mondta: az is közrejátszott a döntésben, hogy a Magyarországon már megtelepült cégek "jól érzik itt magukat".

Garamhegyi Ábel szerint a létrejövő beruházás újabb befektetéseket generálhat Magyarországon. Azt reméli, hogy ezek hatása a teljes dél-alföldi régióban érződik majd.
Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházásával Kecskeméten építené fel új Mercedes-gyárát a német Daimler Benz; a tervek szerint a mintegy 800 millió eurós (200 milliárd forintos) beruházással egy 2.500 főt foglalkoztató üzemet hoznak létre.

Az ITD Hungary menedzselésében 2008 első öt hónapjában 15 pozitív befektetői döntés született 131 milliárd forint tervezett értékben, csaknem 3.400 munkahelyet teremtve.

Az év első öt hónapjában mintegy 350 befektetési projektet kezelt az ügynökség. E tervezett beruházások összértéke néhány kiemelkedő méretű, illetve jelentőségű projektnek köszönhetően meghaladja a 2.040 milliárd forintot, és a beruházásokkal érintett tervezett munkahelyek száma több mint 47.000 fő.

A tradicionális szektorok közül kiemelkedett a járműipar, amelyen belül a legtöbb megkeresés az autóiparból származott, de növekedett az egyéb gépipari projektek száma is. Nagy a befektetői érdeklődés az elektronikai ágazaton belül, valamint a megújuló energia különféle területein. A tudásalapú ágazatok közül az ICT, a logisztika, a turisztika, az SSC és a biotechnológia iránt folyamatos az érdeklődés a befektetők körében.
Jelenleg 36 nagybefektetővel folytat tárgyalásokat az ITD Hungary. Amennyiben minden beruházási projekt létrejön, ezeknek köszönhetően mintegy 509 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Magyarországon, és több mint 8.000 új munkahely létesülhet.

Az ITD Hungary jelenleg 27 autóipari beruházási projektet kezel. Ezek jellemzően japán, amerikai és német autóipari projektek.
A folyamatban lévő tárgyalások elsősorban autóipari alkatrész és részegységek gyártására, beszállítók letelepítésére vonatkoznak, de autó-összeszerelés megvalósításáról, illetve kutatás-fejlesztési tevékenység Magyarországra vonzásáról is tárgyal az ITD Hungary.

A tárgyalási szakaszban lévő autóipari befektetési projektek megvalósulásukkal 4.000 új munkahelyet létesíthetnek Magyarországon.
  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Négynapos bankszünnap lesz az Ersténél december elején

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át, 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra között, mivel változások lesznek a... Teljes cikk

Még nagyobb lesz a BMW történelmi beruházása Debrecenben

A BMW akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz épülő debreceni gyárában, a projekt összértéke így eléri a 800 milliárd forintot, és ezzel... Teljes cikk

Kemény ultimátumot adott Elon Musk a Twitter alkalmazottainak

Új vezetőt keres a Twitter élére Elon Musk, miután az elmúlt két hétben kirúgta a cég felsővezetőit, visszahívta az alkalmazottakat a home... Teljes cikk