kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 16 éve

Magyarországon jól érzik magukat a letelepült cégek

Magyarország megbízhatósága, a jó infrastruktúra, valamint az, hogy jól érzik itt magukat a már letelepült cégek, ezek játszottak közre a Mercedes-gyár helyszínének kiválasztásánál - vélekedett Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára, hozzátéve: az összes beruházási projektnek köszönhetően 8.000 új munkahely létesülhet.

A San Diegóban, egy nemzetközi biotechnológiai konferencián tartózkodó kormánybiztos, aki tevékeny részese volt a német autógyárral folytatott előzetes megbeszéléseknek, az MTI-nek azt mondta: az is közrejátszott a döntésben, hogy a Magyarországon már megtelepült cégek "jól érzik itt magukat".

Garamhegyi Ábel szerint a létrejövő beruházás újabb befektetéseket generálhat Magyarországon. Azt reméli, hogy ezek hatása a teljes dél-alföldi régióban érződik majd.
Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházásával Kecskeméten építené fel új Mercedes-gyárát a német Daimler Benz; a tervek szerint a mintegy 800 millió eurós (200 milliárd forintos) beruházással egy 2.500 főt foglalkoztató üzemet hoznak létre.

Az ITD Hungary menedzselésében 2008 első öt hónapjában 15 pozitív befektetői döntés született 131 milliárd forint tervezett értékben, csaknem 3.400 munkahelyet teremtve.

Az év első öt hónapjában mintegy 350 befektetési projektet kezelt az ügynökség. E tervezett beruházások összértéke néhány kiemelkedő méretű, illetve jelentőségű projektnek köszönhetően meghaladja a 2.040 milliárd forintot, és a beruházásokkal érintett tervezett munkahelyek száma több mint 47.000 fő.

A tradicionális szektorok közül kiemelkedett a járműipar, amelyen belül a legtöbb megkeresés az autóiparból származott, de növekedett az egyéb gépipari projektek száma is. Nagy a befektetői érdeklődés az elektronikai ágazaton belül, valamint a megújuló energia különféle területein. A tudásalapú ágazatok közül az ICT, a logisztika, a turisztika, az SSC és a biotechnológia iránt folyamatos az érdeklődés a befektetők körében.
Jelenleg 36 nagybefektetővel folytat tárgyalásokat az ITD Hungary. Amennyiben minden beruházási projekt létrejön, ezeknek köszönhetően mintegy 509 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Magyarországon, és több mint 8.000 új munkahely létesülhet.

Az ITD Hungary jelenleg 27 autóipari beruházási projektet kezel. Ezek jellemzően japán, amerikai és német autóipari projektek.
A folyamatban lévő tárgyalások elsősorban autóipari alkatrész és részegységek gyártására, beszállítók letelepítésére vonatkoznak, de autó-összeszerelés megvalósításáról, illetve kutatás-fejlesztési tevékenység Magyarországra vonzásáról is tárgyal az ITD Hungary.

A tárgyalási szakaszban lévő autóipari befektetési projektek megvalósulásukkal 4.000 új munkahelyet létesíthetnek Magyarországon.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Méltatlan elbocsátás zajlik a Teslánál: többen a biztonságiaktól tudták meg, hogy felmondtak nekik

Egyes gyári alkalmazottak csak akkor vették észre, hogy elbocsátották őket, amikor nem működött a belépőkártyájuk és a biztonsági őrök... Teljes cikk

A vendégmunkások nem létező jogai, avagy mire mutat rá az Autoliv-gyárban folyó sztrájk?

A sopronkövesdi Autoliv-gyárban folyó sztrájk arra is felhívja a figyelmet, hogy a főleg kölcsönzött státuszban foglalkoztatott vendégmunkások... Teljes cikk

Robotok fogják gyártani a betoncserepeket a Hejőpapin épülő gyárban

Nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó üzemet épít a Wienerberger. Hejőpapin egy 7300 m2 alapterületű csarnok, ipar 4.0... Teljes cikk