Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

MÁV és VDSZSZ - teljes mozdulatlanság

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok képviselői ezúttal sem állapodtak meg a szakszervezet sztrájkköveteléseiről. Bár a következő tárgyalás augusztus 12-én lesz, a szakszerveze bármikor folytathatja a sztrájkot.

images

A tárgyalást a munkaügyi vita rendezéséről augusztus 12-én folytatják.
Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az egyeztetés után az MTI-nek elmondta: megítélésük szerint a MÁV menedzsmentje nincs abban a helyzetben, hogy megállapodjon a sztrájkkövetelésekről, mert "a politika nem engedi az egyezséget." A VDSZSZ alelnöke szerint ebben nemcsak a közlekedési tárca vezetésének, hanem a miniszterelnöknek is szerepe van, hiszen tudnia kell, hogy milyen társadalmi feszültséget okoz a kormányzat hozzáállása a kérdés rendezéséhez.

Bárány Balázs elmondta: bár a következő tárgyalás augusztus 12-én lesz a MÁV menedzsmentjével, de ez nem zárja ki, hogy bármikor folytassák a felfüggesztett vasutassztrájkot.
A szakszervezeti alelnök hangoztatta: a VDSZSZ a kormányzattal is folytatná informálisan a tárgyalást - ha erre "hajlandóság mutatkozna" - annak érdekében, hogy a vasutasok elérjék azt, amiért immár több mint fél éve küzdenek.

"Nem akarjuk, hogy további sztrájkok nehezítsék a vasút helyzetét, kompromisszumra készek vagyunk a megállapodás érdekében, de amíg a másik fél nem mozdul el álláspontjáról, addig ezt mi sem tudjuk megtenni" - mondta Bárány Balázs.
A VDSZSZ alelnöke elmondta: a közlekedési tárcánál pénteken megtartott vasúti egyeztető bizottságban is felvetették a sztrájkkövetelésüket, erre továbbra is várják a minisztérium válaszát.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője a tárgyalás után elmondta: a keddi egyeztetésen sem közeledtek az álláspontok, ebben január óta nincs elmozdulás. A vasúttársaság továbbra is azon a véleményen van, hogy felesleges a dolgozókat sztrájkba hívni ezekkel a követelésekkel, mert nem teljesíthetőek.
A MÁV Zrt. szóvivője elmondta: a még elégséges szolgáltatásban sem tudtak megállapodni, a MÁV a csökkentett nyári menetrendnek megfelelő közlekedést ajánlott.
A szakszervezet továbbra is a vasúti vonalakon napi 1-1 vonatpár, a budapesti elővárosban pedig további 20 vonat közlekedtetését javasolja.
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek