Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Maximalizálná a Fidesz a szakszervezeti fizetéseket

A kormánynak és a Fidesz-KDNP-frakciónak eltökélt szándéka, hogy megvizsgálja az állami cégeknél működő szakszervezetek vezetőinek fizetését, és ha igazságtalanságot tapasztal, lépni fog - közölte Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekre reagálva.

A napilap a birtokába került dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy összesen mintegy 30 millió forintot fizet ki a MÁV havonta a cégnél működő szakszervezetek 28 tisztségviselőjének, ami éves szinten 360 millió forintra rúg.

Selmeczi Gabriella azt mondta: ezek a számok rávilágítanak arra, hogy az elmúlt években aránytalan volt a fizetése az állami vezetőknek és az állami cégeknél működő szakszervezeti vezetőknek. A MÁV-nál 14 szakszervezeti vezető kap egymillió forint feletti bért, miközben "gyakorlatilag az egész ország spórol" - fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy nagy aránytalanságok vannak az állami cégnél működő érdekképviseletek vezetőinek fizetései és a dolgozó emberek keresetei között.

A vasúttársasággal kapcsolatban a politikus kiemelte azt is, jogosan merül fel a kérdés, hogy ki döntött ezeknek a fizetéseknek a nagyságáról.

Az MTI azon kérdésére, miszerint elképzelhető-e, hogy az állami cégeknél működő szakszervezetek vezetőinek fizetésénél is húznak majd egy plafont, Selmeczi Gabriella úgy válaszolt: minden olyan megoldást támogat a frakció, amely igazságosabbá teszi a rendszert. Szerinte van esély egy ilyen rendelkezésre.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghosszabbodik a hitelmoratórium a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára

A háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot bizonyos társadalmi csoportok esetében 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják -... Teljes cikk

Ismét 4,5 millió felett van a foglalkoztatottak száma

Július óta folyamatosan csökken a munkanélküliek száma - derül ki a KSH adataiból. Teljes cikk

Orbán Viktor: ismét munkaerőhiányra kell felkészülni

A miniszterelnök szerint a külföldiekre alapozott budapesti turizmus szenvedni fog. Teljes cikk