Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Megbénult London közlekedése a sztrájk miatt

Megbénította a brit főváros közlekedését csütörtökön az előző este kezdődött 24 órás metrósztrájk, a buszmegállókban óriási sorok kígyóztak, az utakon összességében csaknem 320 kilométeres dugó alakult ki.

A délelőtti csúcs idején London 428 pontjáról jeleztek torlódást, ami a kétszerese a múlt hét csütörtökinek. Az egy hónappal ezelőtti metrósztrájk idején a mostaninál is rosszabb volt a helyzet, 1445 helyen, összességében 1224 kilométeren alakult ki dugó, de akkor még tartott a tanév, most pedig már sokan szabadságon vannak.

A londoni közlekedési vállalat szerint a délelőtti és a délutáni csúcsidőben 8200 busz szállítja az utasokat a csütörtöki sztrájk idején, 250 buszt kifejezetten a munkabeszüntetés miatt kértek kölcsön szerte az országból, és a híres régi Routemaster-buszokból is szolgálatba állítottak többet. A buszvezetőknél azonban a szokásostól eltérően nem lehet jegyet váltani készpénzért, az utasoknak elektronikus közlekedési kártyájukat vagy érintőkártyát kell használniuk.

Voltak olyanok, akik városnéző buszokat intettek le, hogy eljussanak úti céljukhoz, sokan pedig a vízi közlekedést választották. A londoni közösségi kerékpárrendszert extra biciklikkel bővítették. A vasútállomásokon is nagy volt a zsúfoltság.

A londoni metró 11 vonalon napi csaknem négymillió utast szállít, a tömegközlekedés igen drága, a havi bérlet 123 font (54 500 forint). Szerda este mind a 270 állomáson, mintegy 400 kilométeren állt le a forgalom, mert a metró dolgozóit képviselő négy szakszervezet és a közlekedési vállalat nem tudnak megegyezni a szeptember 12-től tervezett hétvégi éjszakai működésről.

A személyzet a munka és a magánélet közötti egyensúlyt félti, a munkáltató viszont azt hangoztatja, nagyvonalú ajánlatot tett, és kész 200 font (88 ezer forint) pótlékot fizetni a metróvezetőknek az éjszakai műszakért. Az állomáson dolgozóknak 500 fontos bónuszt kínál. A cég senkit sem akar kötelezni az éjszakai munkára.

A sztrájk napi 300 millió fontos veszteséget okoz, és mivel egyelőre nincs megegyezés, újabb munkabeszüntetésre lehet számítani. A szakszervezetek máris kilátásba helyezték a következőt, amely már kétnapos lenne.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter