Megjelent: 16 éve

Megint menesztenék a Körös Volán vezérét

Rövid időn belül második alkalommal kívánja meneszteni a Körös Volán Zrt. közgyűlése Szarvas Pétert, a társaság vezérigazgatóját - közölte Hoffmann Antal, a Békés megyei autóbusz közlekedési vállalatnál működő egyik reprezentatív szakszervezet, a Ligához tartózó Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet titkára.

A Körös Volán Zrt.-ben kistulajdonosként megjelenő szakszervezet vezetője elmondta: a napokban kapta meg a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) értesítését a május 27-ére tervezett közgyűlésről, amelynek hetedik napirendi pontja tartalmazza a vezérigazgató visszahívását és az új vezető megválasztását.

Hoffmann Antal azonban a hétfői napon levelet írt a NVT illetékesének és abban személyes meghallgatást kért, mert a szakszervezet tagjai nem értenek egyet a tervezett intézkedéssel.

Hoffmann Antal és a dolgozók ugyanis úgy vélik, hogy bár néha vannak a szakszervezeteknek vitái a vezérigazgatóval, Szarvas Péter alapvetően jól végzi a munkáját, és a Volán-társaságok közül a Körös Volán Zrt. az egyik legjobban működő szervezet az országban.

A szakszervezeti vezető mindemellett elmondta a távirati irodának azt is, hogy folyamatosan egyeztet a társaságnál működő másik reprezentatív szakszervezet vezetőivel és az üzemi tanács képviselőivel, és bízik abban, hogy ismét sikerül megakadályozni a vezérigazgató leváltását.

Mint az MTI korábban megírta Szarvas Pétert tavaly decemberben egyszer már megpróbálta leváltani az ÁPV Zrt., utóbb a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, akkor azonban a szakszervezetek szintén tiltakoztak, s végül az idén január elején megtartott közgyűlésre már nem is terjesztették elő a vezérigazgató leváltásáról szóló, előzetesen meghirdetett napirendi pontot.

Az autóbusz társaság szakszervezetének elszántságára jellemző, hogy Hoffmann Antal a tervezett lépéseik indokait nem kívánta részletezni mondván: az nem tűrné a nyomdafestéket.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek