Megjelent: 11 éve

Megnyílnak a cégek kapui a tehetséges romák előtt

Idén 18 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER –Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában, amelynek keretében a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok számos szakmai programon vesznek részt - olvasható a lapunkhoz eljuttatott sajtóanyagban.

Több vállalatnál is - mint a Magyar Telekom, Coca-Cola HBC Magyarország Kft, SAP Hungary Kft., Prezi.com Kft. - látogatást tesznek, melynek során átfogó képet kapnak a cég működéséről, valamint a kollégák munkájáról.

2007 óta több hazai vállalat támogatásával fut a HBLF ROMASTER program olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi képzésben vesznek részt. A program keretében jelenleg 25 vállalat támogatja pénzzel és mentorálással összesen 55 roma fiatal továbbtanulását.

A program részeként idén, augusztus 19-23. között a HBLF immár ötödik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári táborát, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli alumni közösséget - írják sajtóanyagjukban.

Idén újra lesz improvizációs csapatépítő tréning a Momentán Társulattal, a diákok elsajátítják a sikeres prezentációs technikákat Galambos Ágnes (Krauthammer) segítségével, valamint a KPMG és a Morgan Stanley szervezésében egy értékelő központ ("assessment center") tréningen keresztül képet kapnak arról, hogy pályakezdő munkakeresőként milyen feladatokkal találkozhatnak a kiválasztás során. A szakmai programok mellett megannyi kulturális program részesei lesznek a fiatalok: látogatást tesznek az augusztus 20-i állami ünnepségeken és tűzijátékon, felkeresik a Tropicáriumot, valamint libegőzés közben madártávlatból szemlélik meg a fővárost.

"- Célunk, hogy a támogatottak száma folyamatosan növekedjen, hiszen ezzel a programmal nagyon komoly esély van arra, hogy egyre több roma fiatal jusson be a felsőoktatásba. A program segítségével egy új roma értelmiségi réteg alakulhat ki. A program sikerességét bizonyítja hat diplomázott és három a közeljövőben diplomázó diákunk. Jelenleg támogatott diákjaink közül egyre többen kerülnek be a felsőoktatásba, és kapnak lehetőséget, hogy gyakorlati idejüket támogató cégüknél tölthessék el, és megismerkedjenek a munka világával" -–- mondta Adriány Kincső, a HBLF-ROMASTER Alapítvány alelnöke.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
VW-dízelbotrány: Bíróság elé került az első csúcsvezető, és beismerő vallomást is tett

Beismerő vallomást tett a müncheni tartományi bíróságon Rupert Stadler, a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyár... Teljes cikk

Akvizícióval terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Szerdán jelentették be hivatalosan a szerb vállalat felvásárlását. Teljes cikk

Foundever néven, hazai növekedési tervekkel folytatja működését a SYKES ügyfélszolgáltató

A Magyarországon korábban SYKES néven ismert vállalat bejelentette, hogy Foundever néven működik tovább. A globális társaság a hazai piacon is... Teljes cikk