Megjelent: 9 éve

Megszüntet​nék a rendőr szakszerve​zeteket? - aggódik a LIGA

Kiszivárgott hírek szerint a kormány az egyesülési törvényt úgy módosítaná, hogy az lehetetlenné tenné a szakszervezetek fennmaradását és újak létrehozását a rendvédelmi szférában. A LIGA Szakszervezetek szerint ezzel tovább rontják a rendőrök méltánytalan érdekvédelmi helyzetét.

Európában példa nélküli volna egy olyan szigorú szabályozás, amely teljesen ellehetetlenítené a rendvédelmi dolgozók alulról jövő, demokratikus érdekvédelmi szervezkedését - figyelmeztet közleményében a LIGA Szakszervezetek, hozzátéve, a rendvédelmi szféra dolgozói eleve több állampolgári jogukban korlátozva vannak, miközben sokszor az életüket kockáztatják másokért.

A LIGA szerint a kormány megijedve a szakszervezetek által
képviselt erőtől, nem európai módon tárgyalni akar, hanem egyszerűen el akarja törölni tárgyalópartnereit.

Az érdekképviselet ezért elutasít minden erre irányuló szándékot és újra kiemeli, hogy amennyiben a kormány a szakszervezetek ellehetetlenítését szolgáló törvénymódosító javaslatokat fogad el, azonnal beszünteti a tárgyalásokat és teljes kapacitásával nyomásgyakorló eszközök alkalmazásába kezd - olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter