Megjelent: 7 éve

Megtanultad a leckét?

Ha álláskereső vagy, munka nélkül, a fentiek talán még fontosabbak, mint bárki másnak, és nem csak fontosak, szükségesek is. Sokaknak teljesen egyértelmű, hogy változtatásra van szükség. Mielőtt azonban belevágnál az új célkitűzésbe, gondold végig a mögötted álló év tanulságait.

Szerintünk a tudatos jövő évhez fontos feltenni a kérdést: megtanultuk-e a leckét? Nem szeretnénk csak úgy észrevételenül átlopakodni a következő évbe, ezért összeszedtük a saját tanulságainkat. Bízunk benne, hogy neked is segít ez a néhány gondolat:


 • Az élet nem tökéletes, benne – sajnos – mi sem vagyunk azok. Hibázunk, hibáztatnak, hibáztatunk. Nem tudunk mindig mindent tökéletesen csinálni, a hibákból azonban tanulhatunk és megerősödhetünk általuk.
  
  
 • Életünk defektjei ugyanúgy nem maguktól lesznek, mint ahogy az eredmények sem. Önmarcangolás helyett azonban érdemes mindent megtenni azért, hogy felismerjük, a kialakult helyzethez (legyen az jó, még jobb vagy rossz) mi lehet a hozzáadott értékünk. Mi múlott rajtunk, mit lehet másképp csinálni, milyen hozzáállásra, változásra van szükség ahhoz, hogy fejlődjünk?

  
 • A felismerések önmagukban nem segítenek. Át kell őket ültetnünk a gyakorlatba, és ha jó megoldást találtunk, annyiszor ismételni, ahányszor csak lehet. A hullámvölgyek elkerülhetetlenek, de ott kell megszereznünk a lendületet a felemelkedéshez. Csak így válhatunk nyertessé.
  
  
 • A felismerés, hogy mit tehetünk másképp, hosszú folyamat. Gyakorolni, tudatosnak lenni hosszú és sok energiát igénylő feladat. De remek befektetés és hosszú távon busásan kifizetődik.
  
  
 • A külvilág sokszor nem segít. A visszajelzések lehetnek negatívak, rombolóak. Ha nem vagyunk tisztában önmagunk valódi értékeivel, nincs miben hinnünk (mert önmagunkban sem megy), akkor az örvény leránt. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, saját magunkért kell kiállnunk és felelősséget kell vállalnunk magunk iránt.
  
  
 • A segítő, támogató környezetre érdemes nagyobb figyelmet fordítani és erősen hálásnak lenni értük. Mi nagyon azok vagyunk!
  
  
 • A belső erő visszaállítása a magánügyünk. Nekünk kell segítenünk magunkon, mert más nem fog tudni, csak akkor, ha mi is akarjuk. A belső erőd már pozitívban van, ha legalább a feléd nyújtott kezet meg tudod fogni és nem lököd el magadtól.
  
  
 • Célba eddig még csak olyan emberek jutottak el, akik – bármekkora kudarc érte is őket a folyamat közben – nem adták fel.
  
  Légy büszke a 2013. évben elért eredményeidre, írj sikerlistát, és olvasd el minden nap. Légy jó magadhoz, feleslegesen ne ostorozd se magad, se a világot, rengeteg energiát elvisz.

  Azt kívánjuk neked, hogy a fenti tanulságokon elgondolkodva juss arra a következtetésre, hogy érdemes a 2014-re úgy tekintened, amely a rengeteg megoldandó feladat mellett tartogat számtalan remek lehetőséget, kiaknázatlan erőforrásokat és harmóniát. Mi továbbra is megteszünk mindent azért, hogy kellően nagy hozzájárulásunk legyen a sikeredhez, persze ehhez a te nyitottságodra is szükségünk lesz. Mindenből a legjobbat kívánjuk az új évre és azt, hogy jövő ilyenkor büszke légy magadra, hogy most is jól döntöttél az előremenekülés mellett!

  Hajdrik Anita, Menekülj előre HR Blog
  HR Blog
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter