Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Mennyit keresnek a többiek?

A berbarometer.com honlapon tájékozódhatnak a munkavállalók és munkaadók arról, hogyan alakulnak az egyes szakmák és régiók kereseti viszonyai - számolt be az InfoRádió. Az adatbázist nem magyarok, hanem hollandok találták ki, s a világ számos országban meghonosították: így Brazíliában, Kínában, Dél-Koreában éppúgy, mint az Európai Unió több tagországában. Segítségével a munkavállalók könnyebben tájékozódhatnak a munkakörülményekről, valamint a bérekről.

images

Az adatbázis kialakításához először egy 10 ezer fős felmérést végeztek el kérdezőbiztosok segítségével. A további bővülés már a netes látogatóktól is függ, mivel válaszolni lehet a munkakörülményekre, beosztásokra és fizetésekre vonatkozó kérdéssorozatra. Ezt eddig ötezren tették meg. Ahhoz, hogy megbízható legyen a bérellenőrzés, az oldal készítői szerint foglalkozásonként legalább ötven kitöltött kérdőív szükséges. Az eddigi tapasztalatok szerint ez nagyjából fél év alatt összegyűlt a többi országban.

Tájékozódni lehet életkor, nem, iskolai végzettség, munkakör és régiók alapján. Ugyanakkor nemcsak a hazai munkaviszonyokat lehet megismerni, hanem más országok béradatait és munkakörülményeit is. Az oldalon egyébként helyet kapott egy vip-link is, itt hírességek fizetéséről közölnek adatokat, ezek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök havonta 4800 dollárt, majdnem 900 ezer forintot keres, Angel Merkel német kancellár pedig 15 ezer dollárt, 2,8 millió forintot.
Follow hrportal_hu on Twitter