Megjelent: 2 éve

Mikor és kinek nyerő a videó önéletrajz?

Egyre másra bukkannak fel nem szokványos álláskeresési eszközök, például az óriásplakát vagy a videó cv. Az álláskeresők célja egyértelmű: kitűnni a versenytársak közül. Mennyire sikeresek ezek a módszerek? Egy amerikai és egy magyar példát vettünk nagyító alá.

images

Egyre másra bukkannak fel nem szokványos álláskeresési eszközök, például az óriásplakát vagy a videó cv. Az álláskeresők célja egyértelmű: kitűnni a versenytársak közül. Mennyire sikeresek ezek a módszerek? Egy amerikai és egy magyar példát vettünk nagyító alá.

Kövesd híreinket, állásainkat és szólj hozzá facebook-oldalunkon.

"Kell egy állás. Utolsó 500 dolláromat erre az álláskereső óriásplakátra költöttem"- sokkol hetek óta rendhagyó álláskeresési kampányával egy szemüveges fiatalember az Egyesült Államokban. Az akció előélete hosszadalmas és eredménytelen álláskeresés napi 6 órán keresztül, csaknem 250 mindezidáig válasz nélkül hagyott CV és temérdek kudarcélmény. Nos, épp ezeket az élményeket elégelte meg a frissdiplomás, 24 éves Adam Pacitti, amikor inkább az álláskeresés egy rendhagyóbb formája mellett tette le a voksát.

Egyelőre csak bátorító mailek jöttek

A médiában főként junior pozíciókat megcélzó Adam a kissé hatásvadász óriásplakát mellett saját video cv- t is gyártott közismert video megosztó oldalakra álláskeresési kálváriájáról és még egy saját honlapot is csatasorba állított az állásért folytatott küzdelemben. Erőfeszítéseivel idáig csak kisebb részeredményekre futotta: nevét megismerték, álláskereső klipjét a You Tube-on eddig több, mint 104 ezren látták, és miközben Adam sztorija az elmúlt hetekben futótűzként járta be a világsajtót. Néhány cégtől még gratuláló - biztató - motiváló e-maileket is begyűjthetett a több ezer twitteres hozzászólás és visszacsatolás mellé. Igaz, a hírverés részsikerét azért jócskán beárnyékolja, hogy állása még mindig nincs…

Íme egy formabontó magyar videó

Vannak azonban olyan álláskeresői élethelyzetek és életutak, amelyekben igenis érdemes bevetni hasonló eszközöket a siker érdekében. A magyar Boros Orsolya ugyanis sikeresen vette azokat az akadályokat, amelyekkel a brit Adam Pacitti még nem tudott megbirkózni. Orsolya a népszerű Star Wars kultuszfilmek ismert szlogenjeire építve gyártott egy marketinges pozícióra pályázó klipet Marketing Wars címen. A videó koncepciója szerint a "válság fellegei elérték a könyvpiacot" és a "marketingtanács is zavart érez az erőben" így hát mindannyian "azt az ősi próféciát beteljesítő szakembert várják, aki "helyreállítja az erőben az egyensúlyt és fellendíti a könyvpiacot." És itt jön a képbe Orsolya, nem is hiába.

Részsiker van, áttörés talán hamarosan

A video közzétételét követő 3 órában már 4 állásajánlatot kapott. Most egy kisebb cég külsős munkatársa, marketingesként, de ha minden jól megy, idővel főállás várja. "A video megszületése előtt, 2 évig folyamatosan küldözgettem a CV- met és sokszor spontán jelentkeztem is különböző állásokra, nem sok eredménnyel. Volt több gyakornoki munkám is a médiában. Még sajtófőnök-helyettes is voltam egy ideig, de ezek a lehetőségek csak a szakmai tapasztalatszerzést szolgálták. Pénzt sajnos nem lehetett velük keresni" - mondja.

Miben lehetek a cég hasznára? - ezt domborítsuk ki

Orsolya szerint videója azért lett ilyen ütős, mert a hatásos önmarketing mellett tudatosan odafigyelt arra is, vajon mi kellhet a cégnek és nem egyoldalúan állt a kérdéshez. A Star Warsos filmötletet is az adta, hogy a benyújtott álláspályázatban megszólított döntéshozó egyik kedvence épp ez a film. Orsolya ezt előzőleg a közösségi oldalakon térképezte fel. "Az álláskeresők szerintem gyakran ott rontják el, hogy folyton azt hangoztatják, ők mennyire jók - de ebből még nem derül ki, hogy ez hogyan válhat hasznára a cégnek. Meg is kell mutatni, miért éppen ők a legjobbak. Érdemes megnézni, mi a cég profilja és eleve kész tervekkel, ötletekkel érkezni már az állásinterjúra. Én is inkább főnököt, mintsem állást kerestem "- összegez és ad tippeket a tanácsait ténylegesen is a gyakorlatba ültető Orsolya.

Reklámban nyerő lehet, máshol nem

Baráth András karrier tanácsadó és önéletrajz-szakértő szerint - bár Boros Orsolya állásvadász videója kétségkívül az üdítő, ritka kivételek közé tartozik - mégis tanácsos csínján bánni a hasonló álláskeresési technikákkal. A hazai álláspiacon ugyanis még mindig leginkább a bejáratott technikák és útvonalak visznek sikerre. Mindez ráadásul hatványozottan igaz, ha nem a kreatív szektort - a marketing, a kommunikáció, a média világát - célozza meg az álláskereső. Ráadásul kreatív területeken sem feltétlenül célravezető az ilyen formabontó pályázás.

"Néhány éve egy marketinges pozíciót pályázó fiatalember folyamodott érdekes módszerhez. Ő a kiszemelt cég parkolójába beállva, CV - jét és fotóját egy teherautó oldalára kiplakátozva reklámozta magát. Az akció nem volt túl sikeres. Mindössze néhány dühös telefonhívást kapott a cégtől." (A kampány azért közvetett módon sikert hozott. Több cég az akción keresztül figyelt fel rá, míg végül egyikük alkalmazta is. Ott viszont egyáltalán nem tetszett a döntéshozóknak a kampány, ahová eredetileg szánta,- a szerk.) "Nemrégiben egy debreceni hölgy is járta szendvicsembernek öltözve a város utcáit, "Állást Keresek" feliratú táblákkal. Ennek nyomán többen is megkeresték különféle ajánlatokkal: ám mivel kizárólag olyan előnytelen ügynökmunkákat kínáltak számára, amelyekkel már korábban, a táblás akció előtt is rendre megtalálták, nem értékelte igazán sikeresnek a próbálkozást.

Pacitti hibája: a sajnálatra épít

Mindemellett a rendhagyó álláskeresési kampányok üzenete sem mindegy. A brit Adam Pacitti sikertelenségének például egyik oka lehet, hogy jobbára a cégek szánalmára, sajnálatára próbált építeni és nem arra koncentrált, hogy ő vajon mit tudna nyújtani a felkeresett cégeknek. "Ez nem túl jó stratégia a válságban, ahol a kül, - és belföldi cégek többsége épp a túléléséért küzd világszerte. A vállalatok elsősorban arra kíváncsiak, a pályázók vajon milyen hozzáadott értékkel, ötletekkel járulnak hozzá az épp megszorító, nadrágszíjat húzó, jó esetben nem elbocsátásokat, legfeljebb minőségi személycseréket tervező vállalatok tevékenységéhez és fellendüléséhez"- fűzi hozzá Baráth András, és erősíti meg lényegében Boros Orsolya véleményét.

Az állások többéségét nem hirdetik meg

Az álláskeresőknek azt sem árt megszívlelni, hogy az állások átlagosan 20 százalékát a spontán, hideghívás útján jelentkezőkkel töltik be és az álláshelyek alig 13 százalékát hirdetik meg nyilvánosan is. A többi esetben már a tudatos kapcsolatápolás-építés juttathatja az álláskeresőket célba.

Takács Gabriella

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk