Megjelent: 1 éve

Mikor és kinek nyerő a videó önéletrajz?

Egyre másra bukkannak fel nem szokványos álláskeresési eszközök, például az óriásplakát vagy a videó cv. Az álláskeresők célja egyértelmű: kitűnni a versenytársak közül. Mennyire sikeresek ezek a módszerek? Egy amerikai és egy magyar példát vettünk nagyító alá.

images

Egyre másra bukkannak fel nem szokványos álláskeresési eszközök, például az óriásplakát vagy a videó cv. Az álláskeresők célja egyértelmű: kitűnni a versenytársak közül. Mennyire sikeresek ezek a módszerek? Egy amerikai és egy magyar példát vettünk nagyító alá.

Kövesd híreinket, állásainkat és szólj hozzá facebook-oldalunkon.

"Kell egy állás. Utolsó 500 dolláromat erre az álláskereső óriásplakátra költöttem"- sokkol hetek óta rendhagyó álláskeresési kampányával egy szemüveges fiatalember az Egyesült Államokban. Az akció előélete hosszadalmas és eredménytelen álláskeresés napi 6 órán keresztül, csaknem 250 mindezidáig válasz nélkül hagyott CV és temérdek kudarcélmény. Nos, épp ezeket az élményeket elégelte meg a frissdiplomás, 24 éves Adam Pacitti, amikor inkább az álláskeresés egy rendhagyóbb formája mellett tette le a voksát.

Egyelőre csak bátorító mailek jöttek

A médiában főként junior pozíciókat megcélzó Adam a kissé hatásvadász óriásplakát mellett saját video cv- t is gyártott közismert video megosztó oldalakra álláskeresési kálváriájáról és még egy saját honlapot is csatasorba állított az állásért folytatott küzdelemben. Erőfeszítéseivel idáig csak kisebb részeredményekre futotta: nevét megismerték, álláskereső klipjét a You Tube-on eddig több, mint 104 ezren látták, és miközben Adam sztorija az elmúlt hetekben futótűzként járta be a világsajtót. Néhány cégtől még gratuláló - biztató - motiváló e-maileket is begyűjthetett a több ezer twitteres hozzászólás és visszacsatolás mellé. Igaz, a hírverés részsikerét azért jócskán beárnyékolja, hogy állása még mindig nincs…

Íme egy formabontó magyar videó

Vannak azonban olyan álláskeresői élethelyzetek és életutak, amelyekben igenis érdemes bevetni hasonló eszközöket a siker érdekében. A magyar Boros Orsolya ugyanis sikeresen vette azokat az akadályokat, amelyekkel a brit Adam Pacitti még nem tudott megbirkózni. Orsolya a népszerű Star Wars kultuszfilmek ismert szlogenjeire építve gyártott egy marketinges pozícióra pályázó klipet Marketing Wars címen. A videó koncepciója szerint a "válság fellegei elérték a könyvpiacot" és a "marketingtanács is zavart érez az erőben" így hát mindannyian "azt az ősi próféciát beteljesítő szakembert várják, aki "helyreállítja az erőben az egyensúlyt és fellendíti a könyvpiacot." És itt jön a képbe Orsolya, nem is hiába.

Részsiker van, áttörés talán hamarosan

A video közzétételét követő 3 órában már 4 állásajánlatot kapott. Most egy kisebb cég külsős munkatársa, marketingesként, de ha minden jól megy, idővel főállás várja. "A video megszületése előtt, 2 évig folyamatosan küldözgettem a CV- met és sokszor spontán jelentkeztem is különböző állásokra, nem sok eredménnyel. Volt több gyakornoki munkám is a médiában. Még sajtófőnök-helyettes is voltam egy ideig, de ezek a lehetőségek csak a szakmai tapasztalatszerzést szolgálták. Pénzt sajnos nem lehetett velük keresni" - mondja.

Miben lehetek a cég hasznára? - ezt domborítsuk ki

Orsolya szerint videója azért lett ilyen ütős, mert a hatásos önmarketing mellett tudatosan odafigyelt arra is, vajon mi kellhet a cégnek és nem egyoldalúan állt a kérdéshez. A Star Warsos filmötletet is az adta, hogy a benyújtott álláspályázatban megszólított döntéshozó egyik kedvence épp ez a film. Orsolya ezt előzőleg a közösségi oldalakon térképezte fel. "Az álláskeresők szerintem gyakran ott rontják el, hogy folyton azt hangoztatják, ők mennyire jók - de ebből még nem derül ki, hogy ez hogyan válhat hasznára a cégnek. Meg is kell mutatni, miért éppen ők a legjobbak. Érdemes megnézni, mi a cég profilja és eleve kész tervekkel, ötletekkel érkezni már az állásinterjúra. Én is inkább főnököt, mintsem állást kerestem "- összegez és ad tippeket a tanácsait ténylegesen is a gyakorlatba ültető Orsolya.

Reklámban nyerő lehet, máshol nem

Baráth András karrier tanácsadó és önéletrajz-szakértő szerint - bár Boros Orsolya állásvadász videója kétségkívül az üdítő, ritka kivételek közé tartozik - mégis tanácsos csínján bánni a hasonló álláskeresési technikákkal. A hazai álláspiacon ugyanis még mindig leginkább a bejáratott technikák és útvonalak visznek sikerre. Mindez ráadásul hatványozottan igaz, ha nem a kreatív szektort - a marketing, a kommunikáció, a média világát - célozza meg az álláskereső. Ráadásul kreatív területeken sem feltétlenül célravezető az ilyen formabontó pályázás.

"Néhány éve egy marketinges pozíciót pályázó fiatalember folyamodott érdekes módszerhez. Ő a kiszemelt cég parkolójába beállva, CV - jét és fotóját egy teherautó oldalára kiplakátozva reklámozta magát. Az akció nem volt túl sikeres. Mindössze néhány dühös telefonhívást kapott a cégtől." (A kampány azért közvetett módon sikert hozott. Több cég az akción keresztül figyelt fel rá, míg végül egyikük alkalmazta is. Ott viszont egyáltalán nem tetszett a döntéshozóknak a kampány, ahová eredetileg szánta,- a szerk.) "Nemrégiben egy debreceni hölgy is járta szendvicsembernek öltözve a város utcáit, "Állást Keresek" feliratú táblákkal. Ennek nyomán többen is megkeresték különféle ajánlatokkal: ám mivel kizárólag olyan előnytelen ügynökmunkákat kínáltak számára, amelyekkel már korábban, a táblás akció előtt is rendre megtalálták, nem értékelte igazán sikeresnek a próbálkozást.

Pacitti hibája: a sajnálatra épít

Mindemellett a rendhagyó álláskeresési kampányok üzenete sem mindegy. A brit Adam Pacitti sikertelenségének például egyik oka lehet, hogy jobbára a cégek szánalmára, sajnálatára próbált építeni és nem arra koncentrált, hogy ő vajon mit tudna nyújtani a felkeresett cégeknek. "Ez nem túl jó stratégia a válságban, ahol a kül, - és belföldi cégek többsége épp a túléléséért küzd világszerte. A vállalatok elsősorban arra kíváncsiak, a pályázók vajon milyen hozzáadott értékkel, ötletekkel járulnak hozzá az épp megszorító, nadrágszíjat húzó, jó esetben nem elbocsátásokat, legfeljebb minőségi személycseréket tervező vállalatok tevékenységéhez és fellendüléséhez"- fűzi hozzá Baráth András, és erősíti meg lényegében Boros Orsolya véleményét.

Az állások többéségét nem hirdetik meg

Az álláskeresőknek azt sem árt megszívlelni, hogy az állások átlagosan 20 százalékát a spontán, hideghívás útján jelentkezőkkel töltik be és az álláshelyek alig 13 százalékát hirdetik meg nyilvánosan is. A többi esetben már a tudatos kapcsolatápolás-építés juttathatja az álláskeresőket célba.

Takács Gabriella

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter