Megjelent: 16 éve

Milliárdokért fejleszt a Dreher

Az idén mintegy hárommilliárd forintnyi beruházást terveznek a Dreher Sörgyárak Zrt.-nél - tudta meg a Világgazdaság Hector Gorosabeltől, a társaság elnök-vezérigazgatójától.

A fejlesztésekre főként logisztikai területen kerül majd sor, de jelentős összeget költenek az informatikai rendszerek frissítésére, illetve új termékcsomagolások bevezetésére. A társaság a múlt évben is nagymértékű beruházásokat hajtott végre, bővítették a gyártókapacitást, jelentős hatékonyságjavító változtatásokat valósítottak meg a termelési infrastruktúrában, illetve átadtak egy új biogázfejlesztő és szennyvíztisztító egységet.

Az utóbbi évek fejlesztéseit főként az indokolta, hogy az elmúlt időszakban drámaian megnövekedett költségek miatt csak a leghatékonyabb termelési módszerrel lehet versenyben maradni - mondta Hector Gorosabel.

Az energiaárak emelkedése miatt drasztikus mértékben drágultak a csomagolóanyagok, míg a söralapanyagok esetében a hiány verte fel az árakat. Ezt a hiányt az elmúlt két-három év rossz termése mellett a gyorsan növekvő kínai, orosz és indiai sörpiac igénye, illetve a termőföld-megszerzési verseny is okozta, mivel a bioüzemanyagok iránti kereslet felfutásával egyre nagyobb területen termesztenek ilyen célra hasznosítható növényeket.

A Dreher vezérigazgatójának megítélése szerint áremelésre lenne szükség a hazai sörpiacon, e nélkül rendkívül nehéz helyzetbe kerülhet az ágazat. Magyarországon egyelőre az a jellemző, hogy az alacsony árra építve próbálják megőrizni, illetve növelni részesedésüket a szegmens szereplői.

Azonban csak az árra összpontosítva, mélyreható, a gyártást és az értékesítést is érintő hatékonyságjavító intézkedések nélkül hosszú távon nem lehet sikeresen tevékenykedni - hangsúlyozta a Világgazdaságnak Hector Gorosabel.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek