Megjelent: 2 éve

Milyen az ideális ruha sportoláshoz?

Melyik sporthoz milyen ruha lehet az ideális? Hogyan öltözködjünk sportoláskor? Nagyon fontos, hogy a ruha kényelmes legyen, és ne akadályozzon a mozgásban. Mit lehet tenni, hogyan válasszunk? Íme néhány tipp azoknak, akik új sportba kezdenének, de még nem találták meg a tökéletes felszerelést.

images

sport ruházat

Mit vegyünk fel jógához?

Jóga esetében megkülönböztetjük a dinamikus és a kímélő, inkább a nyújtásra fókuszáló jógát. Ezért nem mindegy, hogy melyikhez milyen ruhát viselünk. Fontos a komfortérzet, hiszen a jóga lényege nem csak a test, de a lélek karbantartása is, melyhez elengedhetetlen, hogy élvezzük a mozgás minden pillanatát.

A kímélő, azaz a nyújtásra és meditációra koncentráló jógához célszerűbb laza öltözetet viselni. Fontos ugyanis, hogy a ruha ne legyen túl szoros. Például a kényelmes és kellemes tapintású, pamutból készült melegítők, jógaszettek kifejezetten alkalmasak ezekre az edzésekre. 

A dinamikusabb jógához azonban a testre simulóbb ruházatot javasolják. Hiszen a hirtelen és gyors mozdulatoknál a szűk ruha a legkényelmesebb, nem akadunk bele, és jobban látszik a pozíció, az izmok állása, könnyebben ellenőrizhető a gyakorlat pontossága. 

Aerobik, torna

A fitneszruházat, az aerobik és más, dinamikus mozdulatokkal járó torna vagy épp a pulzus növelését megcélzó kardiógyakorlatok végzéséhez jó nedvszívó képességű, testhezálló, elasztikus ruhát érdemes hordani. Fontos ugyanis, hogy a gyors mozgás közben ne akadjunk bele a ruhánkba, ne legyen útban a nadrág bő szára, a felső ujja. 

Azoknak, akik konditeremben szoktak kardiózni vagy épp aerobikozni, boxolni, érdemes csinos fitneszruhát vásárolniuk, testhezálló nadrággal és felsővel. Nagyon változatos, a sportolás során mégis kényelmes szabásvonalú, és izgalmas mintájú ruhákat lehet kapni.

Alkalmanként persze egy csinos, de kényelmes és testhezálló melegítő is megfelelő, akár konditermi, akár otthoni aerobikhoz.

Ruhák futáshoz

Futás esetén az egyik legfontosabb a megfelelő futócipő kiválasztása. Miért? Mert a láb egészségéhez, annak megőrzéséhez megfelelő terhelésre van szükség. A futócipőknek nagyon jó az ütéscsillapító képességük, hiszen az a feladatuk, hogy ezáltal védjék az ízületeket, és minél többféle talajon használhassuk őket. Természetesen a terepfutóknak másfajta cipőre van szükségük, mint a gumipályát használóknak.

A futóruha legyen testhezálló, jól szellőző, azaz légáteresztő és jó nedvszívó képességű. Ősztől pedig a hideg miatt aláöltözetet is vásárolhatunk, valamint vízhatlan futóruhát.

Biciklizés

Biciklizéshez, mint sporthoz, érdemes először aláöltözetet választani, amely jól szellőzik, és az izzadtságot is magába szívja. Az aláöltözetre egy ugyanilyen jellemzőkkel bíró, kényelmes és testhezálló mezt vegyünk fel. 

A nadrág az egyik legfontosabb, mivel annak betétjének varrásán és kényelmén múlik, hogy mennyire tudunk kényelmesen biciklizni akkor is, ha sok időt töltünk a járművön.

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mi Hazánk: Töröljék el az oltási kötelezettséget az érintett szakmákban!

A Mi Hazánk arra szólította fel a főváros vezetését, hogy töröljék el az önkormányzatok által bizonyos munkakörök betöltéséhez előírt... Teljes cikk

Végtelen stresszben élünk - hogyan próbáljuk oldani a megfelelés kényszerét?

Az agyunk nem a mai világra optimalizált, nem bír olyan gyorsasággal változni, ahogy az elmúlt évszázadokban és különösen évtizedekben... Teljes cikk

Az aktív magyar dolgozók fele vett igénybe magánegészségügyi szolgáltatást tavaly

Az EY felmérése szerint egyre többen választják a magánegészségügyet Magyarországon, ugyanakkor még mindig csak a magyarok 12 százaléka... Teljes cikk