Megjelent: 3 éve

Milyen az ideális ruha sportoláshoz?

Melyik sporthoz milyen ruha lehet az ideális? Hogyan öltözködjünk sportoláskor? Nagyon fontos, hogy a ruha kényelmes legyen, és ne akadályozzon a mozgásban. Mit lehet tenni, hogyan válasszunk? Íme néhány tipp azoknak, akik új sportba kezdenének, de még nem találták meg a tökéletes felszerelést.

images

sport ruházat

Mit vegyünk fel jógához?

Jóga esetében megkülönböztetjük a dinamikus és a kímélő, inkább a nyújtásra fókuszáló jógát. Ezért nem mindegy, hogy melyikhez milyen ruhát viselünk. Fontos a komfortérzet, hiszen a jóga lényege nem csak a test, de a lélek karbantartása is, melyhez elengedhetetlen, hogy élvezzük a mozgás minden pillanatát.

A kímélő, azaz a nyújtásra és meditációra koncentráló jógához célszerűbb laza öltözetet viselni. Fontos ugyanis, hogy a ruha ne legyen túl szoros. Például a kényelmes és kellemes tapintású, pamutból készült melegítők, jógaszettek kifejezetten alkalmasak ezekre az edzésekre. 

A dinamikusabb jógához azonban a testre simulóbb ruházatot javasolják. Hiszen a hirtelen és gyors mozdulatoknál a szűk ruha a legkényelmesebb, nem akadunk bele, és jobban látszik a pozíció, az izmok állása, könnyebben ellenőrizhető a gyakorlat pontossága. 

Aerobik, torna

A fitneszruházat, az aerobik és más, dinamikus mozdulatokkal járó torna vagy épp a pulzus növelését megcélzó kardiógyakorlatok végzéséhez jó nedvszívó képességű, testhezálló, elasztikus ruhát érdemes hordani. Fontos ugyanis, hogy a gyors mozgás közben ne akadjunk bele a ruhánkba, ne legyen útban a nadrág bő szára, a felső ujja. 

Azoknak, akik konditeremben szoktak kardiózni vagy épp aerobikozni, boxolni, érdemes csinos fitneszruhát vásárolniuk, testhezálló nadrággal és felsővel. Nagyon változatos, a sportolás során mégis kényelmes szabásvonalú, és izgalmas mintájú ruhákat lehet kapni.

Alkalmanként persze egy csinos, de kényelmes és testhezálló melegítő is megfelelő, akár konditermi, akár otthoni aerobikhoz.

Ruhák futáshoz

Futás esetén az egyik legfontosabb a megfelelő futócipő kiválasztása. Miért? Mert a láb egészségéhez, annak megőrzéséhez megfelelő terhelésre van szükség. A futócipőknek nagyon jó az ütéscsillapító képességük, hiszen az a feladatuk, hogy ezáltal védjék az ízületeket, és minél többféle talajon használhassuk őket. Természetesen a terepfutóknak másfajta cipőre van szükségük, mint a gumipályát használóknak.

A futóruha legyen testhezálló, jól szellőző, azaz légáteresztő és jó nedvszívó képességű. Ősztől pedig a hideg miatt aláöltözetet is vásárolhatunk, valamint vízhatlan futóruhát.

Biciklizés

Biciklizéshez, mint sporthoz, érdemes először aláöltözetet választani, amely jól szellőzik, és az izzadtságot is magába szívja. Az aláöltözetre egy ugyanilyen jellemzőkkel bíró, kényelmes és testhezálló mezt vegyünk fel. 

A nadrág az egyik legfontosabb, mivel annak betétjének varrásán és kényelmén múlik, hogy mennyire tudunk kényelmesen biciklizni akkor is, ha sok időt töltünk a járművön.

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek