Megjelent: 1 éve

Az apák többet dolgoznak mint a gyermektelenek

40 éves kor alatt heti 2 órával, afölött 5 órával dolgoznak többet a családapák, mint a gyermektelen férfiak. Ez derül ki a német Népességkutató Intézet kutatásából, amelyet néhány napja mutattak be.

Az intézet egyik kutatója szerint a különbség nem azzal magyarázható, hogy az apák a munkahelyre menekülnek otthoni feladataik és a családi stressz elől. Sokkal inkább pénzügyi okai vannak. A gyermek megszületése után a kieső jövedelmet a férfiaknak kell pótolni, mégpedig többletmunkával.


A szerepek megosztása aztán az idő előrehaladtával egyre inkább megszilárdul: a férfi egyre többet dolgozik, míg a nő családanyaként elsősorban a gyermeknevelésről gondoskodik. Mindez feszültséget okoz a családi életben, mert az apa egyre nehezebben tudja a munkát és a családot összeegyeztetni – állapítják meg a kutatók.


A kutatás össszegzése a szervezet honlapjáról németül itt tölthető le.


2011. december 19.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter