Megjelent: 2 éve

Az informatikusok fele könnyen találna másik állást

Az átlagnál szívesebben ajánlanák munkahelyüket ismerőseiknek az it-cégeknél szektorban dolgozók, a maradási hajlandóságuk azonban kisebb, mivel a munkavállalók fele látja úgy, hogy könnyen találna másik állást – írja a Napi Gazdaság.

Az átlagnál kisebb a stress az it-ben


Az Aon Hewitt felmérése szerint a munka és magánélet egyensúlya szempontjából az átlaghoz képest 12 százalékponttal magasabb az it-területen azok aránya, akik elviselhető munkahelyi stressz-szintről számoltak be, illetve 10 százalékponttal többen nyilatkoztak úgy, hogy megfelelő egyensúlyt képesek tartani a két szféra között − mondta lapunknak Juhász Katalin, az Aon Hewitt tanácsadója. Az egyensúlyt segíti a cégek szerint az otthoni munkavégzés lehetősége, a Cisco nemzetközi felmérése szerint például egy alkalmazottja átlagosan heti több mint két napot dolgozik otthonról. A Microsoft jelenleg alakítja át irodáját a nyitott terek és az együttműködés szellemében, a koncepció lényege annak népszerűsítése is, hogy az irodában töltött órák helyett az eredmények kerülnek előtérbe, a Kürtnél pedig kötelező évi 10 nap szabadságot egyben kivenni. A cégek többsége emellett évente többször szervez közösségi és sporteseményeket, csapatépítő tréningeket dolgozóinak.


41 százalék elégedett fizetésével


A Legjobb munkahely felmérés szerint az it-dolgozók háromnegyede tartja jelenlegi munkahelyét szakmáján belül jónak, átlagosan ezt mindössze alig több mint kétharmad annyian látják így. Az it-sek elégedettebbek a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és eszközökkel, a munkahelyi légkört nyitottabbnak és elfogadóbbnak értékelik. A dolgozók legkevésbé a menedzsment teljesítményével elégedettek (9 százalékponttal kevesebben az átlagnál), de pesszimistábbak vállalatuk jövőbeli sikerességével, illetve a pénzügyi sikerekből való részesedésük elmaradásával és a hatékonysággal kapcsolatban is. Az it-szektor dolgozóinak 41 százaléka ugyanakkor elégedett a fizetésével (szemben a magyar átlag 34,5 százalékkal). A piaci szereplők körében egyöntetű vélemény, hogy igazán jó szakembereket nehéz találni a piacon.Kövesse híreinket, friss állásainkat facebook-oldalunkon.


2012. május 21.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter