Megjelent: 1 éve

Csúcson a csoportos leépítés

Kétszer több csoportos létszámleépítés volt az első 9 hónapban, mint az előző év hasonló időszakában – ez derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. Idén több mint 500 munkáltató jelentett be csoportos elbocsátást.

Habár – augusztus után – szeptemberben is több állást jelentettek be a munkáltatók a munkaügyi kirendeltségeken, mint egy hónappal korábban, az előző év azonos időszakával összehasonlítva továbbra is jelentős az idei elmaradás. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat jelentése szerint 27,3 ezer új munkahelyet jelentettek be, ez 12,5 százalékkal több az augusztusinál, de 32,4 százalékkal elmarad a 2008. szeptemberitől.


Az új bejelentett álláshelyek 49,5 százaléka nem támogatott munkahely; számuk 14,1 százalékkal több az augusztusinál. A támogatott munkahelyek nagy része (6900) az Út a munkához program keretében meghirdetett közcélú állás volt.


2009. október 12.

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter