Megjelent: 1 éve

Erre indulnak el a közgazdászhallgatók

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) hallgatóinak harmada multinacionális cégnél képzeli el jövőjét, csak 3 százalék szeretne kisvállalatnál dolgozni. Majd’ minden második „gólya” szeretne külföldön is tanulni - derül ki a felsőoktatási intézmény 936 elsőéves hallgatója körében készített kutatásából.

Minden harmadik megkérdezett hallgató multinacionális cégnél szeretne elhelyezkedni a diploma megszerzését követően, míg 27 százalékuk más magántulajdonú nagyvállalatnál képzeli el a jövőjét. A kommunikáció és médiatudomány, valamint emberi erőforrás szakon a legmagasabb ez az arány: e képzések hallgatóinak mintegy háromnegyede helyezkedne el nagyvállalatnál. Saját vállalkozást csak a hallgatók 18 százaléka indítana, turizmus-vendéglátás szakon azonban több mint egyharmaduk.


Tízből hárman bíznak gyors elhelyezkedésben


A gólyák 62 százaléka „gyakorlatorientált oktatást” vár el az intézménytől, míg tízből hárman könnyű elhelyezkedést remélnek a BGF-es diploma birtokában.


A diploma megszerzése után milyen szférában szeretne elhelyezkedni? (százalékban)


Multinacionális cégnél 33
Magán tulajdonú nagyvállalatnál 27
Saját vállalkozást indítana 18
Középvállalatnál 9
Állami tulajdonú nagyvállalatnál 6
Kis magáncégnél 3
Közszférában 3
Nonprofit szférában 1


2011. július 5.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter