Megjelent: 1 éve

Külföldi munka: a magyarok a toplista élén

A német és az osztrák lakosok fele hallott a májusi munkaerőpiaci nyitásról, amikortól nyolc kelet-közép-európai ország munkavállalói dolgozhatnak szabadon a két országban. A legkedveltebbek közülük is a magyar munkavállalók – áll egy ausztriai felmérésben.

A lakosok fele hallott a nyitásról


A tájékozottságot tekintve is jobban állnak a németek: míg a megkérdezett osztrákok 57 százaléka a felmérés kapcsán hallott először a munkaerőpiac megnyitásáról, Németországban ez az arány csak 51 százalék volt.


Az osztrákok 70 százaléka véli úgy, hogy sok kelet-közép-európai él majd az új lehetőséggel, mindössze 12 százalék gondolja, hogy nem érkezik jelentős számú munkavállaló Ausztriába. 39 százalék attól tart, hogy a nyitás saját életszínvonalát is negatívan befolyásolja, 5 százalék ugyanakkor pozitív irányú változást vár. 56 százalék nem vár sem negatív sem pozitív változást saját helyzetére nézve.


Magyarok az élen a kedveltségi listán


Az IMAS ugyanakkor azt is megkérdezte, hogy mely országok munkavállalóit látnák a legszívesebben a két országban. Az Ausztriában megkérdezettek legszívesebben a magyarokat látnák országukban munkavállalóként - 18 százalék tette a magyar munkavállalókat az első helyre -, majd a szlovének következnek 17 százalékkal, és a horvátok 15 százalékkal.


A németeknél 27 százalékot kaptak a magyarok, illetve a lengyelek - írja az MTI.


2011. február 16.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter