Megjelent: 2 éve

Mérlegen a fiatal diplomások

Hiányolják a munkaadók a felvett frissdiplomásoktól a gyakorlatias ismereteket, az önállóságot, elégedettek viszont a számítástechnikai tudással és az együttműködő készséggel – derül ki az őszi HVG Állásbörze kiállítói körében végzett felmérésből.

Mivel a legelégedettebbek a munkaadók? A számítástechnikai ismereteket (3,86) és az együttműködő készséget (3,89) értékelték a legmagasabb pontszámmal a megkérdezett cégek.
A felmérés készítői megjegyzik, az önállóságot, a munkafegyelmet, gyakorlati tudást a tanulmányok alatti bármilyen munkavégzés fejlesztheti (például diákmunka, szakmai gyakorlat, gyakornoki programok, közösségi tevékenység, diákversenyek).


Mennyire elégedett frissdiplomás munkavállalói...


ismereteinek hasznosíthatóságával 3,18
önállóságával 3,25
megszerzett szaktudásával 3,36
munkafegyelmével 3,43
kommunikációs készségével 3,61
idegennyelv-tudásával 3,61
alkalmazkodó készségével 3,75
számítástechnikai tudásával 3,86
együttműködő készségével 3,89
Magyarázat:
a számok átlagok
5 nagyon elégedett
1 legkevésbé elégedett


2009. december 1.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter