Megjelent: 1 éve

Nyelvtudás nélkül nincs jó állás?

Rendkívül bizonytalan a helyzet a hazai munkaerőpiacon, a vállalatok a gyorsan változó jogi és gazdasági környezetben nehezen tudják megtervezni várható bevételeiket, és ezzel együtt a munkaerőigényüket is – mondta el a Népszavának Vég Ottó a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Adecco ügyvezetője.

images

A munkanélküliek számára a legnagyobb problémát továbbra is az aktív nyelvtudás hiánya okozza. Ez a tapasztalata a világ piacvezető humán erőforrás-szolgáltató cégének az Adecconak is. - mondta el a Népszavának Vég Ottó, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója. Az utóbbi években több fiatalt képeztek ki a kommunikációs és marketing, valamint az idegenforgalom és vendéglátás szakokon, mint amennyit a munkaerőpiac jelenleg elbír.


Ezzel szemben az informatikai és mérnök végzettségű, megfelelő tapasztalattal rendelkező munkavállalókat folyamatosan keresik a munkaadók. Velük szemben is elvárás a legalább egy, de inkább két nyelv tárgyalóképes szintű ismerete. Magyarországon e tekintetben továbbra is komoly gondok vannak.


2012. január 30.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter