Megjelent: 3 éve

Nyelvtudás nélkül nincs jó állás?

Rendkívül bizonytalan a helyzet a hazai munkaerőpiacon, a vállalatok a gyorsan változó jogi és gazdasági környezetben nehezen tudják megtervezni várható bevételeiket, és ezzel együtt a munkaerőigényüket is – mondta el a Népszavának Vég Ottó a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Adecco ügyvezetője.

A munkanélküliek számára a legnagyobb problémát továbbra is az aktív nyelvtudás hiánya okozza. Ez a tapasztalata a világ piacvezető humán erőforrás-szolgáltató cégének az Adecconak is. - mondta el a Népszavának Vég Ottó, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója. Az utóbbi években több fiatalt képeztek ki a kommunikációs és marketing, valamint az idegenforgalom és vendéglátás szakokon, mint amennyit a munkaerőpiac jelenleg elbír.


Ezzel szemben az informatikai és mérnök végzettségű, megfelelő tapasztalattal rendelkező munkavállalókat folyamatosan keresik a munkaadók. Velük szemben is elvárás a legalább egy, de inkább két nyelv tárgyalóképes szintű ismerete. Magyarországon e tekintetben továbbra is komoly gondok vannak.


2012. január 30.

  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter