Megjelent: 1 éve

Tovább nő a munkanélküliség

Miután két egymást követő évben csökkent, 2012-ben ismét emelkedett a globális munkanélküliség, és 2013-ban további növekedése várható - hívja fel a figyelmet friss jelentésében a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO).

A munkanélküliek száma világszerte 4,2 millióval emelkedett, több mint 197 millióra, ami a Globális Foglakoztatási Trendek 2013 című kiadvány (Global Employment Trends 2013) szerint 5,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.


A munkanélküliség emelkedésének egynegyede a fejlett gazdaságokra jutott, háromnegyede ennek hatására következett be más régiókban, ami súlyosan érintette a fejlődő gazdaságokat Kelet-Ázsiában, Dél-Ázsiában és Fekete-Afrikában.


Nem látszik a javulás jele


Az MTI-hez eljuttatott jelentés kiemeli: öt évvel a globális pénzügyi válság kitörése után továbbra is mélyponton vannak a munkaerőpiacok, és nem látszanak a javulás jelei. A bizonytalan gazdasági kilátások és az elhibázott politikai válaszok akadályozzák a munkahelyteremtést.


Közép távon az előrejelzett globális gazdasági fellendülés várhatóan nem lesz elég erős ahhoz, hogy rövid időn belül csökkenjen a munkanélküliség, és az álláskeresők száma a következő öt évben előreláthatólag 210 millió fölé emelkedik. A munkaerő-piaci helyzet meglehetősen kilátástalan marad a fiatalok számára, mivel a 15 és 24 év közötti fiatalok közül csaknem 74 milliónyian vannak állás nélkül szerte a világon, ami 12,6 százalékos ifjúsági munkanélküliségi rátát jelent.


2013. január 22.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter