Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Munkahely és magánélet egyensúlya - konferencia Pécsett

Munkahely és magánélet egyensúlya címmel szervez nemzetközi konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara május 14-16-a között. A rendezvény - a legelismertebb európai és hazai szakértők bevonásával - arra a kérdésre keresi a választ, miként alakítható ki a családi élet és a munkahelyi kötöttségek közötti kényes egyensúly.

A munkahelyi és magánélet egyensúlyának kérdése a munka minőségének javításán keresztül szorosan kapcsolódik a versenyképes és tudás alapú gazdaság megteremtését célzó törekvésekhez. A konferencia témái a munkaadókhoz, szociális partnerekhez és a kormányzathoz egyaránt szólnak.

A rendezvény keretében május 15-én, kedden 11 órakor első alkalommal vidéki helyszínen adják át a "Családbarát Munkahely" díjat. A pályázat a kiemelkedő jó példák elismerése és nyilvánossá tétele által kíván hozzájárulni a szervezetek társadalmi felelősségvállalásának és versenyképességének növeléséhez. A díjat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) kis- közép- és nagyvállalat, továbbá költségvetési szerv és non-profit szervezet kategóriákban hirdette meg. A szakmai zsűri által kiválasztott szervezetek képviselői a konferencián rövid előadások keretében ismertetik saját családbarát munkahelyi gyakorlatukat.

A díjakat dr. Tarcsi Gyula, az SZMM koordinációs szakállamtitkára adja át. A rendezvény háziasszonya és moderátora a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar pr szakos hallgatója, Bálint Antónia.

A rendezvény helyszíne: Pécs, Szántó Kovács János u. 1/b.

edupress.hu
Follow hrportal_hu on Twitter