Megjelent: 12 éve

Munkahelyi életmódváltó csapatversenyt hirdet az EMEGY

Reggeltől estig, hétfőtől péntekig, bizonyítványtól nyugdíjig. Itt töltjük életünk egyharmadát. Lelkesen vagy unottan, feszülten vagy nyugodtan, aktívan vagy kényszer súlya alatt. Rajtunk is múlik, hogyan telnek mindennapjaink a munkahelyen. Hatékony munkavégzés, okosan választott kalóriák, testedzésben gazdag mindennapok - melyhez a kulcs mindenki zsebében ott lapul: az életmódváltás. Ebben kíván segítséget nyújtani az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EMEGY), amely az Országos Egészségfejlesztési Intézettel (OEFI), valamint a Magyar Szabadidősport Szövetséggel (MSzSz) együttműködve, illetve az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának támogatásával harmadszor is életmódváltó, munkahelyi csapatversenyt hirdet.

A verseny célja, hogy a munkavállalók közérzete, testi-lelki egészsége javuljon. A munkahelyen, közösen elsajátított "életmódváltás" pozitív hatása 24 órás. A személyes előnyök mellett a munkaadó számára is nyereséget jelent a jobban teljesítő csapat, a kevesebb hiányzás, a kedvezőbb légkör, a tökéletesebb belső kommunikáció és az erősödő munkatársi kapcsolatok.

Használati utasítás a nevezéshez:

 • a munkahelyek minimum 5 és maximum 10 fős - mindkét nem képviselőiből álló - egy vagy több csapattal nevezhetnek, minden csapat kijelöl egy csapatkapitányt.
 • a nevezési díj: a munkaadók biztosítják versenyzőiknek a kezdő és a végső mérlegelésen való részvételt munkaidőben és a mérlegelésekhez szükséges, esetleges utazási költséget.
 • Nevezés a csapatverseny@oefi.antsz.hu e-mail címen. (A nevezési lap kérhető ezen az email címen és ugyanide kérik visszaküldeni legkésőbb 2009.03.16-ig.)
 • A legeredményesebb csapatok tagjai a támogatók - egészséges életmóddal kapcsolatos - díjazásában részesülnek a záróünnepség eredményhirdetésén.
 • A győztes csapat tagjai egy hétvégét tölthetnek a főtámogató Kék Duna Wellness Hotel vendégeként Ráckevén.
 • A mérlegelés fittségi indexének számítása - a nyitó és végső mérlegelés alkalmával is - a 2 km-es finn gyalogló teszttel, valamint a testtömegindex mérésével történik.
 • Az EMEGY és az OEFI szakemberei, valamint a verseny támogatói segítik az eredményes versenyzés érdekében a munkahelyek munkavállalóit és munkaadó döntéshozóit módszertani ajánlásokkal, különösen az energiaegyensúly két alkotójának - a táplálkozásnak és a testedzésnek – témáiban, amely rendszeresen 2-3 hetente hírlevél formájában jut el a csapatkapitányokhoz.

  Az életmódváltó verseny időrendje:

 • A verseny meghirdetése: 2009. március 4. sajtótájékoztató, "Nyilvános mérlegelés", országos médiakampány
 • Jelentkezések fogadása: 2009. március 16-ig. (Nevezési lapon - csapatverseny@oefi.antsz.hu email címen vagy postán.
 • A verseny időtartama: 2009. április 6. - 2009. október 15.
 • Kezdő mérlegelés, kérdőívek kitöltése: 2009. április 6-17. között.
 • Végső mérlegelés, értékelő kérdőívek kitöltése: 2009. október 5-15.
 • Eredményhirdetés, országos sajtótájékoztató, záróünnepség: 2009. október 29.

  Érdekességek az eddigi két verseny összegzése alapján:

 • A versenyzők az első két program alatt összesen 2072 kg-tól szabadultak meg, átlagosan egy személy 2 kg-ot fogyott.
 • A derékbőségből összesen 4929 cm-t veszítettek a résztvevők, átalagosan 5 cm-t.
 • A résztvevők csípőmérete összesen 4532 cm-t csökkent, átlagosan 5 cm-t.
 • A versenyzők több mint 95 százaléka hatékonynak érezte a csapatban történő életmódváltást.
 • Mindkét versenyen a résztvevők több mint 70 százalékánál javult a fittségi index:  Az EMEGY és az OEFI munkatársainak elérhetőségei:
  Monspart Sarolta vagy Rab Éva tel.: 428-8226
  Kerek Judit vagy Galgóczi Dóra tel.: 428-8249
  E-mail: csapatverseny@oefi.antsz.hu
  Web: www.emegy.hu és www.oefi.hu
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Újabb sztrájk lesz a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárában

  A sztrájkolók 8 százalékos béremelést kérnek a gyár minden munkavállalója számára. Teljes cikk

  Orbán Viktor: a virágosok nőnapon kinyithatnak

  A miniszterelnök rádióinterjúban árult el újabb részleteket a csütörtöki szigorítás részleteiről. Teljes cikk

  Egyre több a beteg a BKV-nál, veszélyben lehet a metróközlekedés is

  A Népszava szerint rohamosan nő a betegek száma a BKV dolgozói közt, és ez különösen a metró üzemigazgatóságán okozhat gondot. Teljes cikk