Megjelent: 11 éve

Munkahelyi életmódváltó csapatversenyt hirdet az EMEGY

images

images

Reggeltől estig, hétfőtől péntekig, bizonyítványtól nyugdíjig. Itt töltjük életünk egyharmadát. Lelkesen vagy unottan, feszülten vagy nyugodtan, aktívan vagy kényszer súlya alatt. Rajtunk is múlik, hogyan telnek mindennapjaink a munkahelyen. Hatékony munkavégzés, okosan választott kalóriák, testedzésben gazdag mindennapok - melyhez a kulcs mindenki zsebében ott lapul: az életmódváltás. Ebben kíván segítséget nyújtani az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EMEGY), amely az Országos Egészségfejlesztési Intézettel (OEFI), valamint a Magyar Szabadidősport Szövetséggel (MSzSz) együttműködve, illetve az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának támogatásával harmadszor is életmódváltó, munkahelyi csapatversenyt hirdet.

A verseny célja, hogy a munkavállalók közérzete, testi-lelki egészsége javuljon. A munkahelyen, közösen elsajátított "életmódváltás" pozitív hatása 24 órás. A személyes előnyök mellett a munkaadó számára is nyereséget jelent a jobban teljesítő csapat, a kevesebb hiányzás, a kedvezőbb légkör, a tökéletesebb belső kommunikáció és az erősödő munkatársi kapcsolatok.

Használati utasítás a nevezéshez:

 • a munkahelyek minimum 5 és maximum 10 fős - mindkét nem képviselőiből álló - egy vagy több csapattal nevezhetnek, minden csapat kijelöl egy csapatkapitányt.
 • a nevezési díj: a munkaadók biztosítják versenyzőiknek a kezdő és a végső mérlegelésen való részvételt munkaidőben és a mérlegelésekhez szükséges, esetleges utazási költséget.
 • Nevezés a csapatverseny@oefi.antsz.hu e-mail címen. (A nevezési lap kérhető ezen az email címen és ugyanide kérik visszaküldeni legkésőbb 2009.03.16-ig.)
 • A legeredményesebb csapatok tagjai a támogatók - egészséges életmóddal kapcsolatos - díjazásában részesülnek a záróünnepség eredményhirdetésén.
 • A győztes csapat tagjai egy hétvégét tölthetnek a főtámogató Kék Duna Wellness Hotel vendégeként Ráckevén.
 • A mérlegelés fittségi indexének számítása - a nyitó és végső mérlegelés alkalmával is - a 2 km-es finn gyalogló teszttel, valamint a testtömegindex mérésével történik.
 • Az EMEGY és az OEFI szakemberei, valamint a verseny támogatói segítik az eredményes versenyzés érdekében a munkahelyek munkavállalóit és munkaadó döntéshozóit módszertani ajánlásokkal, különösen az energiaegyensúly két alkotójának - a táplálkozásnak és a testedzésnek – témáiban, amely rendszeresen 2-3 hetente hírlevél formájában jut el a csapatkapitányokhoz.

  Az életmódváltó verseny időrendje:

 • A verseny meghirdetése: 2009. március 4. sajtótájékoztató, "Nyilvános mérlegelés", országos médiakampány
 • Jelentkezések fogadása: 2009. március 16-ig. (Nevezési lapon - csapatverseny@oefi.antsz.hu email címen vagy postán.
 • A verseny időtartama: 2009. április 6. - 2009. október 15.
 • Kezdő mérlegelés, kérdőívek kitöltése: 2009. április 6-17. között.
 • Végső mérlegelés, értékelő kérdőívek kitöltése: 2009. október 5-15.
 • Eredményhirdetés, országos sajtótájékoztató, záróünnepség: 2009. október 29.

  Érdekességek az eddigi két verseny összegzése alapján:

 • A versenyzők az első két program alatt összesen 2072 kg-tól szabadultak meg, átlagosan egy személy 2 kg-ot fogyott.
 • A derékbőségből összesen 4929 cm-t veszítettek a résztvevők, átalagosan 5 cm-t.
 • A résztvevők csípőmérete összesen 4532 cm-t csökkent, átlagosan 5 cm-t.
 • A versenyzők több mint 95 százaléka hatékonynak érezte a csapatban történő életmódváltást.
 • Mindkét versenyen a résztvevők több mint 70 százalékánál javult a fittségi index:  Az EMEGY és az OEFI munkatársainak elérhetőségei:
  Monspart Sarolta vagy Rab Éva tel.: 428-8226
  Kerek Judit vagy Galgóczi Dóra tel.: 428-8249
  E-mail: csapatverseny@oefi.antsz.hu
  Web: www.emegy.hu és www.oefi.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  A filmipart is újradefiniálta a járvány, de Magyarországon már ismét folyik a munka

  Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai... Teljes cikk

  Sokba fog kerülni idén az iskolakezdés

  Az idén gyermekenként átlagosan 33 ezer 560 forintot terveznek elkölteni a szülők az iskolakezdésre, míg tavaly ez az összeg átlagosan 15 ezer és 25... Teljes cikk

  Itt a lista, kik keresnek többet Orbán Viktornál is!

  Rogán Antal, Gulyás Gergely, Semjén Zsolt, Süli János és Mager Andrea is többet keres, mint Orbán Viktor - írja a napi.hu a Miniszerelnöki... Teljes cikk