Megjelent: 13 éve

Munkakörtől és ágazattól is függ, mennyire bonyolult kiadni a szabadságot

A jövő héten tartanak zárószavazást a parlamentben a munka törvénykönyvét érintő jogszabályi változásokról, így a szabadságkiadásról is. A hazai munkaadók értékelik a kormány gesztusát, miszerint a tavalyról megmaradt szabadnapokat az idén - átmeneti szabályként - nem június 30-ig, hanem szeptember végéig adhatják ki dolgozóiknak a cégek - cikkezik a Világgazdaság.

A jelenlegi szabályozás szerint június 30-ig, kollektív szerződés alapján év végéig lehetne kiadni - fontos gazdasági ok miatt - a tavalyról áthozott pihenőnapokat. A kormány az Alkotmánybíróság elmarasztaló határozata miatt azonban kénytelen áprilistól szigorítani és pontosítani a törvényt, így 2008-ban már március végéig, kollektív szerződésben foglaltak alapján június 30-ig ki kell adni a bennrekedt szabadságokat. Az idén azonban még enyhít a szabályon a kormány, az erre vonatkozó módosító indítványt el is fogadta a parlament.

Ha nem csak egy-két hét áll rendelkezésre, akkor megoldjuk a még ki nem adott szabadnapok kérdését; a lényeg, hogy egyértelmű legyen az idevonatkozó törvényi szabályozás - emelte ki Pellioniszné Paróczai Margit. A Richter Gedeon Nyrt. HR-igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy munkakörtől is függ, mennyire nehézkes a pihenőnapok kiadása. Azoknál a dolgozóknál például, akik munkájuk révén sokat vannak külföldön, nehezen koordinálható, mikor vegyék ki a megmaradt pihenőnapokat.

Nem csak munkakörtől, ágazattól is függ, mennyire kezelhető rugalmasan a szabadságkiadás. Speciális a helyzet például a szálloda- és vendéglátóiparban. A szezonalitás miatt június végéig muszáj lesz kiadnunk a tavalyról megmaradt pihenőidőt, sőt általában is törekszünk rá, hogy ez január-februárban megtörténjen - mondta Temesvári Zsolt, a Danubius Hotels Zrt. budai szállodáinak humánerőforrás-igazgatója.

A hazai szabályzók alapján egyébként minden munkavállalónak húsz nap alapszabadság jár, s ez az életkor előrehaladtával folyamatosan nő. Maximumát - harminc napot - a negyvenötödik életév betöltésekor éri el. A rendes szabadság egynegyedével a dolgozó rendelkezik (15 nappal korábban jeleznie kell az igénybevételt), a többi idejét a foglalkoztató határozhatja meg - olvasható a Világgazdaságban.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter