Megjelent: 10 éve

Munkaügyi módosításokat fogadott el a parlament

Továbbra is a gyermek hároméves koráig jár a szülőnek a felmondási védelem, és egy vállalat megszűnésekor a csoportos leépítéshez hasonló tájékoztatási kötelezettséget írnak elő a cégvezetésnek. Gyakoribb lehet a részmunkaidő a közszférában, változik a kölcsönzött munkavállalók szabadságolásának módja, és munkaközi szünet jár a dolgozóknak - változott a munka törvénykönyve.

images

A hétfőn elfogadott törvényjavaslat több fontos részkérdést szabályoz és számos területen változást hoz a munka világában, ezért egyértelműen pozitív előrelépésnek tartom támogatását - mondta el Simon Gábor szociális és munkaügyi államtitkár azután, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén a képviselők megszavazták az egyes munkaügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot.

A felmondási védelem változatlanul a gyermek hároméves koráig illeti meg a munkavállalót - függetlenül attól, hogy igénybe veszi-e eddig az időpontig a fizetés nélküli szabadságot vagy sem. Az a szülő védett, aki a gyermek otthoni gondozása céljából a fizetés nélküli szabadságot utoljára vette igénybe. A gyermekgondozási ellátások 2010. május 1-jét követő átalakítása ugyanis nem indokolja, hogy a felmondási védelem időtartama is együtt változzon a gyes két évre történő lecsökkentésével - áll a Szociális és Munkaügyi Minisztérium lapunkhoz eljuttatott közleményében. A módosításnak köszönhetően ugyanilyen felmondási védelem illeti meg a jövendőbeli nevelőszülőt is az örökbefogadásról szóló döntésig a gyermek kihelyezésének időtartamára. Ez a tapasztalatok szerint egy-két hónap.

Részmunkaidőben dolgozhat az a közszférában foglalkoztatott munkavállaló, aki a gyermek otthoni gondozása miatti fizetés nélküli szabadság igénybevétele után visszatér a korábbi munkahelyére a gyermeke három éves kora előtt. A fegyveres szervek hivatásos állományú és szerződéses tagjainál a részmunkaidős foglalkoztatást abban az esetben lehetséges, ha az eredeti beosztása a beosztás jellegéből fakadóan kevesebb időben is ellátható.

A módosítás a csoportos létszámcsökkentéshez hasonló tájékoztatási kötelezettséget ír elő abban az esetben, ha a munkáltató jogutód nélküli megszűnik, és emiatt nagy arányban kényszerül elbocsátásokra.

A dolgozók számára a munkaadó a jövőben köteles legalább húsz perc, de legfeljebb egy óra munkaközi szünetet biztosítani, melyből legalább húsz percet egybefüggően kell kiadni.

Az új szabályok szerint a rendes szabadság kiadásának időpontját a kölcsönzött munkásokkal is legkésőbb egy hónappal a szabadság kezdete előtt kell közölnie a munkáltatónak, hasonlóan a tipikus munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalókhoz. Korábban ez csak három nap volt.

A módosítások 2010. május 1-jén lépnek életbe.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter