Megjelent: 8 éve

"Ne bábáskodjon az MSZP a szakszervezetek felett"

A pártoknak és a szakszervezeteknek világosan el kell különülnie egymástól, mert érdekeik csak időlegesen és esetlegesen eshetnek egybe - fogalmaz közleményében a Liga Szakszervezetek annak kapcsán, hogy az MSZP a közmunkások számára formálódó szakszervezet mellé kíván állni.

A Liga közleménye szerint a Munkát-Kenyeret Mozgalom elnöke, Komjáthi Imre bejelentette, hogy szakszervezetet szervezne a közmunkásoknak. Másnap televíziós interjúban Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a szakszervezethez az MSZP-nek szervezetileg semmi - és minden - köze lesz. Szerinte az MSZP-nek, mint élő szervezetnek, szüksége van lelkiismeretre, amelyet ez a szakszervezet adhat meg számára.

A Liga szerint az MSZP kormányzása idején számtalan munkavállaló-ellenes intézkedést hozott, ezért azt kéri a Magyar Szocialista Párttól, hogy ne bábáskodjon a szakszervezetek felett, ne akarjon örök barátja lenni azoknak a munkavállalóknak, akiket a maga idejében ugyanúgy kizsákmányolt, mint minden eddigi kormány.

A pártoknak és a szakszervezeteknek világosan el kell különülnie egymástól, mert érdekeik csak időlegesen és esetlegesen eshetnek egybe. Míg a szakszervezetek minden körülmények között a munkavállalók érdekeit védik, addig a pártok ezt szinte kizárólag ellenzékben tartják fontosnak, kormányra kerülésük után kevésbé - véli közleményében a Liga.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter