Megjelent: 11 éve

Nem lesz létszámcsökkentés a parlamentben

Nem támogatta az MSZP - így az SZDSZ sem - , hogy az Országgyűlés napirendre vegye a Fidesz kisebb parlamentről szóló alkotmánymódosító javaslatát, írja a Népszabadság.

Fidesz 2006 június 16-án nyújtotta be az Országgyűléshez indítványát, amelyet azóta - a párt folyamatos kezdeményezése ellenére - beleértve a hétfői szavazást is, 60 alkalommal nem vettek napirendre, egyszer pedig sürgős tárgyalását utasították el.

A Fidesz azt javasolta, rögzítsék alkotmányban, hogy a képviselők létszáma legfeljebb 200 fő lehet.

A pártok évek óta egyetértenek abban, hogy kisebb parlamentre lenne szükség. A gyakorlati megvalósításban azonban nem jeleskedtek.

Népszabadság
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter