Megjelent: 5 éve

Nem született döntés a kompetenciamérés bevezetéséről

A szakképzési koncepció a képzés átalakítására vázol fel lehetséges megoldásokat, de konkrét döntéseket nem tartalmaz, csak irányokat jelöl ki. Ennek megfelelően a kompetenciamérés bevezetéséről sem született még döntés, írja a kormány.hu.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a birtokukba jutott koncepció szerint 7. osztályban kerülne sor a képességmérésre, pályaorientációs tanácsadás mellett, az eredményen múlna, hogy a diák milyen iskolatípusban tanulhatna tovább. Mehetne-e gimnáziumba vagy a szakképzés felé kellene fordulnia.

A kormány.hu-n megjelentek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a koncepció keretei között a pályaorientációt segítő egyik lehetőségként vetette fel a felmérést, de formáját, tartalmát a köznevelésért felelős terület feladata lesz majd kidolgozni. A Nemzetgazdasági Minisztérium által jegyzett közlemény azt is leszögezi, hogyha lesz is ilyen felmérés az nem kötelezettséget, hanem ajánlást, iránymutatást jelent a diákoknak , ettől függetlenül szabadon dönthetnek majd a pályaválasztásról.

Kormány.hu
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter