Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

Nő irányítja az Air-France légitársaságot

A 49 éves Anne Rigailt nevezték ki a francia társaság főigazgatójává. De az Air-France ma már nem egyedül működik, hanem vállalati szövetségben a holland KLM-mel.

A két céget ugyanakkor Benjamin Smith vezeti továbbra is, de Anne Rigail kinevezésével az Air-France-ot olyan irányítja, aki egész karrierjét ott töltötte, az utóbbi időben az ügyfélszolgálati részleget vezette.

A pilóták sztrájkjai az elmúlt hónapokban több százmillió eurós veszteséget okoztak. A megegyezést megkönnyítheti a most kinevezett főigazgató, mert a pilóta szakszervezetek üdvözölték a hivatalba lépését. Az új kanadai főnök fizetése messze magasabb az elődjéhez képest, ez is hozzájárult a pilóták felháborodásához. Egyébként egy pilóta a cégnél 20 ezer eurót kap havonta.

Az utóbbi hónapokban a pilóták sztrájkjai. Velük kellene megegyezni és erre a most kinevezett üzletasszony alkalmasnak látszik. A, vagyis eredményes tárgyalásokban reménykednek. A francia-holland szupertársaság nagyon vékony jégen lépeget., akik persze nem aprópénzért, havonta kb. húszezer euróért dolgoznak. De ők az amerikai és a német kollégákhoz mérik magukat, akik még többet keresnek.

Benjamin Smith közben tett egy jelentős engedményt, javadalmazásának egy részéről lemondott azzal, hogy a bónuszokból részvényt vásárol, vagyis jövedelmét visszaforgatja a cégbe. A második, népszerűséget remélő intézkedése Anne Rigail kinevezése.

hvg.hu
Follow hrportal_hu on Twitter