IKEA 
Megjelent: 13 éve

Nők a médiában: díjat kapott az IKEA

Idén az IKEA Lakberendezési Kft-t kapta a nőkről alkotott legjobb médiaábrázolás díját, amelyet a Nők a Médiában Egyesület és más, a nemek közti esélyegyenlőséggel foglalkozó szervezet képviselői alkotta zsűri ítélt oda. Az IKEA kiadványaiban például a konyhát nem kizárólag női felségterületként, hanem a család minden tagja számára fontos, közösségi térként mutatja be - hangzott el a pénteki díjátadáson.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) égisze alatt létrejött szervezet idén is kiosztotta az év legjobb női közszereplője és a női szemmel legjobbnak ítélt média-megjelenés díjait. Az egyesület amellett, hogy a női újságírók szakmai érdekvédelmére vállalkozott, női érdekvédelmi szervezetként is működik.

Kovács Edina, az egyesület elnöke a péntek délután tartott díjátadáson elmondta, hogy a szavazásra felkérték többek között a Társadalmi Nemek Tudománya szemináriumi csoportot, a Magyar Üzletasszonyok Egyesületét és a nyíregyházi Szabina Egyesületet is. A szavazatok alapján 2007-ben az IKEA Lakberendezési Kft. kapta a női szempontból legjobb médiaábrázolás díját, elsősorban a katalógusaiért, amelyekben a konyhát nem kizárólag női felségterületként, hanem a család minden tagja által használt térként mutatják be.

"Különösen megtisztelő a szakmai zsűri elismerése, mivel az IKEA egyik alapértéke a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítása. - tette hozzá Gerőcs Vendel, az IKEA PR menedzsere a díjátadást követően. - Ennek tudatos és következetes megjelenítése a médiában kiemelt jelentőséggel bír számunkra."

A Magyarországon piacvezető lakberendezési áruházlánc nemcsak külső kommunikációjában vállal aktív szerepet a nemek közötti hátrányos megkülönböztetés ellen. A vállalat napi működése során is nagy hangsúlyt fektet a munkatársak munkakörülményeinek, a munka és szabadidő kiegyensúlyozott arányának megteremtésére, az aktuális élethelyzeteknek (gyermekvállalásnak, tanulmányoknak, családi elfoglaltságoknak) megfelelő rugalmas munkaidő-beosztás kialakítására.

Emellett az ENSZ gyermekvédelmi szervezetével, a UNICEF-fel közösen az IKEA gyermekmunka elleni programot működtet Indiában, amely elsősorban a nőket célozza meg. Azzal, hogy a nők anyagilag is hozzájárulnak a családfenntartásához, nagyobb befolyásuk lesz a klasszikusan patriarchális viszonyok között arra, mire költik a háztartás bevételét, és hogy gyermekeiket iskolába járatják-e. A párnahuzatok varrásából szerzett jövedelmüknek köszönhetően a nők megerősíthetik pénzügyi helyzetüket, önbizalmukat és pozíciójukat a családban. A programhoz csatlakozóknak kötelezően vállalniuk kell, hogy munka helyett iskolába járatják gyermekeiket. Ehhez pedig az IKEA oktatási központok létrehozásával nyújt további segítséget.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter