IKEA 
Megjelent: 14 éve

Nők a médiában: díjat kapott az IKEA

Idén az IKEA Lakberendezési Kft-t kapta a nőkről alkotott legjobb médiaábrázolás díját, amelyet a Nők a Médiában Egyesület és más, a nemek közti esélyegyenlőséggel foglalkozó szervezet képviselői alkotta zsűri ítélt oda. Az IKEA kiadványaiban például a konyhát nem kizárólag női felségterületként, hanem a család minden tagja számára fontos, közösségi térként mutatja be - hangzott el a pénteki díjátadáson.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) égisze alatt létrejött szervezet idén is kiosztotta az év legjobb női közszereplője és a női szemmel legjobbnak ítélt média-megjelenés díjait. Az egyesület amellett, hogy a női újságírók szakmai érdekvédelmére vállalkozott, női érdekvédelmi szervezetként is működik.

Kovács Edina, az egyesület elnöke a péntek délután tartott díjátadáson elmondta, hogy a szavazásra felkérték többek között a Társadalmi Nemek Tudománya szemináriumi csoportot, a Magyar Üzletasszonyok Egyesületét és a nyíregyházi Szabina Egyesületet is. A szavazatok alapján 2007-ben az IKEA Lakberendezési Kft. kapta a női szempontból legjobb médiaábrázolás díját, elsősorban a katalógusaiért, amelyekben a konyhát nem kizárólag női felségterületként, hanem a család minden tagja által használt térként mutatják be.

"Különösen megtisztelő a szakmai zsűri elismerése, mivel az IKEA egyik alapértéke a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítása. - tette hozzá Gerőcs Vendel, az IKEA PR menedzsere a díjátadást követően. - Ennek tudatos és következetes megjelenítése a médiában kiemelt jelentőséggel bír számunkra."

A Magyarországon piacvezető lakberendezési áruházlánc nemcsak külső kommunikációjában vállal aktív szerepet a nemek közötti hátrányos megkülönböztetés ellen. A vállalat napi működése során is nagy hangsúlyt fektet a munkatársak munkakörülményeinek, a munka és szabadidő kiegyensúlyozott arányának megteremtésére, az aktuális élethelyzeteknek (gyermekvállalásnak, tanulmányoknak, családi elfoglaltságoknak) megfelelő rugalmas munkaidő-beosztás kialakítására.

Emellett az ENSZ gyermekvédelmi szervezetével, a UNICEF-fel közösen az IKEA gyermekmunka elleni programot működtet Indiában, amely elsősorban a nőket célozza meg. Azzal, hogy a nők anyagilag is hozzájárulnak a családfenntartásához, nagyobb befolyásuk lesz a klasszikusan patriarchális viszonyok között arra, mire költik a háztartás bevételét, és hogy gyermekeiket iskolába járatják-e. A párnahuzatok varrásából szerzett jövedelmüknek köszönhetően a nők megerősíthetik pénzügyi helyzetüket, önbizalmukat és pozíciójukat a családban. A programhoz csatlakozóknak kötelezően vállalniuk kell, hogy munka helyett iskolába járatják gyermekeiket. Ehhez pedig az IKEA oktatási központok létrehozásával nyújt további segítséget.
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter